До професійного свята в Луганську відновили музей техніки зв'язку

П'ятниця, 15 листопада 2013, 19:09
У Луганську до Дня працівників радіо, телебачення і зв'язку відкрили оновлений музей електрозв’язку [- відзначається 16 листопада]. Він розміщується у приміщенні обласної філії компанії "Укртелеком". У травні 2014-го виповниться 110 років з того часу, як в Луганську відкрилася перша телефонна станція. Тоді в місті нараховувалося 232 телефонних номерів.
До професійного свята в Луганську відновили музей техніки зв'язку

Експозиція зараз нараховує близько 280 експонатів. Їх допомагали збирати нинішні й колишні працівники сфери зв’язку. Тут можна побачити перші телефони, радіоприймачі різних років, військові радіоприлади, перші мобільні телефони, різноманітні таксофони.

Деякі речі, які раніше були звичними для всіх, нині є раритетами. Так, організатори музею кажуть, що дуже складно було знайти в Луганській області телефонну кабінку ще таку звичну 10-20 років тому . Всі експонати в робочому стані, переконує доглядач музею Таїсія Старостіна. «Вчора у нас були діти, які дискові телефоні апарати ніколи не бачили, не бачили телеграфного апарату. Вони почали працювати на телеграфному апараті, подивилися комутатор – їм було дуже цікаво», – розповіла журналістам Таїсія Старостіна.
 

comments powered by HyperComments