Луганськ, євромітинг: маскарадні козачки миттєво угледіли зло національне, ідейне та спортивне

Понеділок, 25 листопада 2013, 00:40
24 листопада о 12 годині у Луганську, як у багатьох інших містах країни, розпочався мітинг на підтримку євроінтеграції. Його організували опозиційні партії, загалом - більше десятка політичних та громадських організацій. Підтримати європейський вибір до пам'ятника Тарасові Шевченку на початок акції прийшли більше сотні людей, згодом учасників було близько 150.
Луганськ, євромітинг: маскарадні козачки миттєво угледіли зло національне, ідейне та спортивне

Представники  "донського козацтва"  теж опинились на трибуні  луганського євромітингу і намагались влаштувати провокацію. Отаман місцевого козацтва Олександр Конкін заявив:  "Дивлюся я, чиї прапори бачу:  "Батьківщина", "Свобода" та УДАР.  Христопродавець, фашист та спортсмен".

Після цієї фрази до сцени стрімко потягнулися представники "Свободи", переважно люди пенсійного віку. Вони вигукували "Ганьба!". Сцену затулили з десяток донських козаків. Якби не втрутилася міліція, ситуація б могла закінчитися бійкою.

В підсумку, козаків попросили зійти зі сцени та покинути територію. Люди вигукують "Луганськ за ЄС!".

Організаційний комітет Луганського "Євромайдану" заявив, що починаючи з понеділка і  щодня, до саміту Східного Партнерства  28 листопада, вони збиратимуться у центрі міста, щоб виголосити спротив політиці українського уряду.

comments powered by HyperComments