Святості багато не буває: на Луганщині створили ікону для Книги рекордів

Четвер, 28 листопада 2013, 14:25
Ікона "Христос Вседержитель" виставлена в Свято-Володимирському кафедральному соборі за благословенням архієпископа Луганського та Алчевського Митрофана. Все охочі можуть побачити її до 1 грудня.
Святості багато не буває: на Луганщині створили  ікону для  Книги рекордів

Ікону створив луганський художник и фотограф Валерій Кошелев. Вона має розміри 3,26 х 2,82 метра, на тлі нічного неба зображений Ісус Христос  на троні, по обидва боки від от нього розташовані архангел Михаїл і архангел Гавриїл. За словами художника, до цього найбільшою виносною іконою вважалась ікона Воскресенського храму в Ярославській області, її  розмір – 3,2 х 2,76 метра.

Майстер витратив на роботу п’ять місяців. Величезна ікона виконана на замовлення храму, який зараз споруджують біля м. Старобільськ – районного центру Луганщини.   Крім своїх видатних розмірів, ікона незвичайна ще й матеріалами виконання – вона прикрашена майже тисячею штучних декоративних каменів і намальована   флюоресцентними фарбами.

Цікаво, що художник В.Кошелев вже зв’язався з представниками Книги рекордів України, кі, начебто, вже готові виїхати до Луганська.

 

comments powered by HyperComments