Регіональним кабанам на Луганщині не щастить. В одних влучили, інших заскочили

Вівторок, 7 січня 2014, 21:56
Луганські мисливці побачили в заказнику групу людей, серед яких упізнали першого заступника міського голови Луганська Маноліса Пілавова. За накритим столом святкував і особисто віце-мер, і його товариші, які одноголосно запевняли, що не полюють. Але за кілька хвилин в автомобілі мисливці помітили туші двох убитих кабанів. Активісти запевняють, що високопосадовець порушив закон двічі. Адже дичину здобув на забороненій території та в заборонений для полювання на кабанів час.
Регіональним кабанам на Луганщині не щастить. В одних влучили,  інших заскочили

//sled.net.ua

Чиновників зняли на відео [- обережно: ненормативна лексика] з тушками щойно вбитих диких кабанів біля  селища Веселеньке саме на території, яка заборонена для полювання.

Цікаво, що поруч з чиновниками-браконьєрами перебували і єгер та інші особи, які взагалі-то мають прямо протилежні обов'язки.

Очевидці стверджують, що на цій території (йдеться, ймовірно, про заказник, розташований на території власне Луганської міської ради) полювання заборонене вже понад 10 років, про що й попереджають відповідні знаки в лесі. До того ж сезон полювання на кабанів завершився в грудні. Проте місцеві жителі  регулярно зустрічають в заказнику кортежі чиновників, які нехтують мисливськими правилами.

Мисливці - свідки порушення подали заяву до міліції.
«Коли ми приїхали туди, побачили компанію заступника Луганського міського голови Маноліса Васильовича Пілавова, всіх керівників мисливствознавців, єгерів,  громадських інспекторів. Коли ми попросили документи, Майстренко (мисливствознавець Луганського лісомисливського господарства - Ред.) стрибнув до автомобіля і намагався втекти [притому] з-під кришки автомобіля виглядали копита вбитих кабанів», - розповів  Олександр Решетняк, мисливець , житель с. Веселеньке.

Як повідомив Богдан Гонтар, заступник начальника Жовтневого райвідділу міліції,.  «до нас звернулись члени організації "Луганськліс"  із заявою, що на території селища Веселеньке начебто відбувалось незаконне полювання на тварин. Заяву  записано до єдиного обліку. Зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, ведеться слідство, винні будуть покарані».

 

comments powered by HyperComments