Луганська обласна рада про події в столиці: "мирними переговорами не допоможеш". То фігня, що влада їх навіть не починала

Вівторок, 21 січня 2014, 14:29
Сьогодні в Луганську скликали позачергову сесію обласної ради. Депутати, абсолютна більшість яких належить до Партії регіонів, закликають В. Януковича до рішучих дій в столиці. Крім власне обласних депутатів – 98 зі спискових 124, на сесії присутні і гості - народні депутати Сергій Гончаров (фракція КПУ у ВР), Віктор Тихонов, Володимир Чуб, Володимир Струк (всі - фракція ПР).
Луганська обласна рада про події в столиці: "мирними переговорами не допоможеш". То фігня,  що влада їх навіть не починала

"Ми  їх мирно били, а вони не розуміють нашої  доброти!  Батя, закінчуй переговори"

Спочатку на сесії виступив голова фракції  ПР в Луганській облраді Олександр Арапов. Він заявив, що «сьогодні в Києві діють бойовики, мирні акції вже переросли в бойові дії, … Я сподіваюсь сьогодні на  ми на сесії  будемо почути і будемо просити, щоб заборонили нацистські та екстремістські організації. І щоб президент запровадил надзвичайний стан  в столиці. Навіщо у всій країні?» (заява обласної фракції  ПР  ухвалена ще вчора).
«Але хіба це нормально коли спалюють автобуси, кидають каміння й тому  подібне? Я  був у Києві і спілкувався з киянами, ніхто цього не підтримує»,  –  поділився враженнями Арапов.

Після нього висловився голова облради Валерий Голенко: «Пора закликати до жорсткого наведення порядку. Стихія перехлюпує через край, панує вакханалія. Необхідно ставити крапку».

Віктор Неня, депутат облради: «З нашої області люди їдуть сьогодні на поїзді в 15.00 на Антимайдан, вони знають, що їдуть на мирний Антимайдан до Києва. Я всю ніч сьогодні переживав за це. Мій сват розповів мені, що сьогодні на Заході люди вантажаться в автобуси і їдуть в Київ на беспредел. … Пора наводить порядок".   Щоправда, після ще радикальнііших заяв своїх колег  Віктор Неня зазначив, що до прийняття якихось рішень, варто все зважити.

Іван Шердец: « … для наведення порядку необхідно вживати найжорстокіші заходи.  Запровадити надзвичайний стан або комендантську годину в Києві, щоби блокувати знахабнілих молодчиків і щохвилинно наводити лад у Києві. Ми бачимо, що Президент занепокоєний. Якщо не вживати заходів, то реакція спалахне і з боку південно-східної частини населення.  Президент, вживайте заходів! Тут мирними переговорами не допоможеш».

Несподівано насмішив колег депутат  Луганської облради від КПУ  Микола Шушпанніков. Він запропонував змінити в тексті заяви формулювання «радикальні організації» на  «бешкетуючі групи  націоналістичних організацій». Яке саме словосполучення так розвеселило регіоналів, незрозуміло. Можливо, їм було смішно від того, що комуніст всерйоз поставився до чергової постановки звичного спектаклю «Мирний Схід проти войовничої України»?

Фото: сайт РАГУ.ЛІ

comments powered by HyperComments