Алчевськ, Луганщина: Три пенсіонери у міськради вшанували пам'ять вбитих на вулицях столиці. Мер не заважав, лише посміхався

Четвер, 23 січня 2014, 14:23
Сьогодні перед входом до Алчевської міської ради троє немолодих людей влаштували пікет. Вони не користуються Інтернетом, тому дізнались про загибель людей на столичній вулиці Грушевського лише вчора ввечері по телебаченню і вирішили вийти на акцію протесту, - пояснив пенсіонер Володимир Виноградов.
Алчевськ, Луганщина: Три пенсіонери у міськради вшанували пам'ять вбитих на  вулицях столиці. Мер не заважав, лише посміхався

«- Я взагалі хотів вийти один і стояти тут з плакатом, - сказав він. Одначе, Володимира Виноградова вирішили підтримати ще двоє алчевців – Ніна Науменко та Геннадій Сальников.
Мета їх спонтанного пікетування -  висловити протест проти застосування владою сили проти протестувальників у Києві, порушення конституційних прав.
Люди, які виходили з виконкому, читали плакати, але бажання приєднатися до пікетників не виявляли, а один з відвідувачів міськради пообіцяв пенсіонерам «дать палкой, чтобы летели до Львова».
Ознайомився з написами на плакатах і мер Алчевська Володимир Косюга, який саме в цей час під’їхав до місця своєї роботи. Він попросив протестувальників стояти там, де вони не будуть заважати  пересуванню людей і  запитав: «До мене особисто у вас якийсь запитання?».


У міського голови, який також очолює місцеву організацію Партії регіонів, запитали, чи не бажає він скласти свій партійний мандат, а також чи не вважає він, що саме партія влади відповідальна за події на вулиці Грушевського. На обидва запитання Володимир Косюга відповів негативно.

Протестувальники пікетували будинок міськради  близько години. За їх словами, вони зовсім не розчаровані, що їх лише троє, оскільки, по-перше, таким чином вони в першу чергу «віддали борг» власній совісті, а по-друге, пенсіонери впевнені, що «сьогодні нас троє, завтра - тридцять, а післязавтра нас можуть підтримати тисячі».

Фото: Неделя
 

comments powered by HyperComments