На думку луганських «свободівців», обласну владу варто звільняти, а не захоплювати

Світлана Куропій  |  П'ятниця, 31 січня 2014, 00:14
Народне віче Луганщини за участю членів опозиційних партій та громадських активістів, жителів, котрим не байдужа доля країни, вже вкотре збирається у місті. Люди обговорюють події в державі, вчинки місцевих керівників, новини Майдану та відставки членів уряду.
На  думку луганських «свободівців», обласну владу варто звільняти, а не захоплювати

Єдиний відомий напад на луганську ОДА: після ухвалення "законів" 16 січня мітингарі кинули під її двері книги про права людини

Активісти Євромайдану зазначають, що відставка Кабміну і скасування диктаторських законів (- юридично ще не набуло чинності, і найближчими днями, якщо не тижнями  «норми» 16 січня формально діють) – це  лише самісінькі початки виконання вимог народу, тому боротьба з  владою триватиме й надалі. 

Останніми днями почали ширитись  чутки про можливе захоплення Луганської обласної державної адміністрації  (ЛОДА), але член обласного організації  ВО «Свобода» Юрій Дорошенко заявив, що подібне твердження є не зовсім вірним,  адже  луганська  обласна влада «захоплена ще з 2010 року і зараз її охороняють  незрозумілі люди, місцями зі зброєю». Тому, за словами політика,  правильніше було б  говорити про звільнення ЛОДА та передачі влади правління до народу Луганщини.

Дехто аж надто оптимістично вважає, що нарешті народ дочекався, що  влада почала виконувати їх вимоги, а саме так має працювати нормальна демократична держава. У досягненні позитивних результатів є заслуга всіх та кожного, а особливо тих, хто щоденно виходить на Майдан не лише у столиці, а й у інших містах країни. Також активіст луганського Майдану підкреслив, що за відміну «диктаторських законів», прийнятих 16 січня, не проголосувала лише комуністична партія, що  свідчить про «їх диктаторську сутність», - заявив Дорошенко.

Останніми днями керівники обласної влади і організації Партії регіонів (а це зазвичай ті ж самі особи) провокують на Луганщині справжній психоз: начебто, цілі полчища "штурмовиків-бандерівців" ось-ось накинуться на мирну область і захоплять таку улюблену народом владу. Крім посилення міліцейської охорони, в Луганську вже організовують якісь "народні дружини" для захисту людей і майна.
Щоправда, злих "западенців"  на обрії  Луганщини поки що не видно, а ось безкарні напади на громадських активістів і журналістів тривають, як і раніше.

Зокрема, невідомі побили журналіста порталу «Голос народу» Всеволода Філімоненка. Чоловік рухався до магазину, в той час, коли на нього напали четверо молодиків, завдавши тяжких травм: розбите обличчя, вивих руки та струс мозку. Журналіст подав заяву до міліції, вказавши, що нападники під час побиття викрикували Юрію «Це тобі за майдан», «Більше знімати не  будеш!».

Фото: Дивись.info

 

comments powered by HyperComments