Луганськ не Запоріжжя: листування козацтва Донського смішить не змістом, а процедурою

Світлана Куропій  |  Четвер, 13 лютого 2014, 18:32
Донські козаки Луганського округу понаписували листи до президентів. Одні - до чужого, інші - до Януковича. Зараз з'ясовують, чий адресат кращий.
Луганськ не Запоріжжя: листування  козацтва  Донського смішить не змістом,  а процедурою

Історична реконструкція бою за Ворошиловград (сучасний Луганськ), яку провели  21.04. 2013 р. під патронатом Партії регіонів. Учасники - у формі козацьких частин 1940-х років - союзників гітлерівської армії

Своєрідний «лист» до президента Російської Федерації, підписаний отаманом війська Леонідом Рубаном, звучить так:
«Ми, Донські козаки, віддані Вірі Православній, Вітчизні і Дону, з волі Господньої знаходимося на території братньої Росії держави – Україна, ситуація в якій в даний момент викликає жах. Заворушення на вулицях, бездіяльність міліції і влади по відношенню до радикально налаштованих молодиків, які калічать наших співгромадян, співробітників МВС, руйнують історичні пам’ятки, вносять розбрат у суспільство! Звертаємося до вас з проханням не віддати нас на поталу західним іродам. А в разі подальшого поглиблення політичної кризи, спроб введення на територію України військ НАТО, надати військову підтримку народу України».

Акції протесту, організовані опозиціонерами, захоплення центральних вулиць та державних приміщень у Києві, владу в інших регіонах, на думку козаків, - це все провокації до початку громадянської війни, до якої можуть залучити війська НАТО.

Подібне звернення від донських козаків отримали Союз козачих військ Росії і зарубіжжя.

Донське козацтво створили втікачі від царя. Їх нащадки прагнуть бігти назад - до Кремля

Це вже не перше подібне звернення, автори якого звертаються з проханнями до Путіна. Не так давно депутат Севастопольської міськради від Партії регіонів Сергій Смольянінов розпочав збір підписів під зверненням до президента Росії  з проханням ввести її війська в Україну.

Водночас виникає протистояння і всередині цієї «організації». Начальник штабу Донського козацтва Володимир Воробйов від імені всіх козаків звернувся до президента РФ Володимира Путіна з подібним закликом надати допомогу для наведення політичного порядку в Україні. Самі козаки такого звернення не підтримували.

За словами секретаря отаманів Консолідованого козацтва Луганської області генерала-єсаула Сергія Коротуна: «Це думка лише Володимира Воробйова, а він обійшов повз своїх колег та однодумців, збори організацій і не резолюціонував своє звернення. Ми подібних зборів  щодо звернень не проводили, а ідеї звертатись до Путіна не було».

Також Сергій Ковтун зазначив, що донські козаки взагалі не входять до  складу Консолідованого козацтва, припустивши, що вони отримали наказ від Росії покинути їх лави. Тому козакам не варто позиціонувати себе з організацією Луганщини, хоч вони й співпрацювали разом.

Консолідоване козацтво Луганської області надсилало лист. Але його адресатом був президент України Віктор Янукович. Представники козацької організації зараз також знаходяться на барикадах в Києві, охороняючи порядок на Майдані.

comments powered by HyperComments