Кому війна, кому активи: на Луганщині стара влада провокує та залякує людей

Субота, 1 березня 2014, 10:56
В Луганській області провокатори активно намагаються посилити напруження в суспільстві в нинішній складній політичній ситуації.
Кому війна,  кому активи: на Луганщині стара влада провокує та залякує людей

Керівник правозахисної організації «Поступ», Костянтин Реуцький повідомив  на своїй сторінці в мережі  Facebook  про масові провокаційні дії та дезінформацію луганчан, особливо в невеликих містах.

За його інформацією, подекуди до створення паніки залучено і керівництво деяких шахт. В м. Ровеньки керівники 1-го і 2-го шахтоуправлінь заявили, що на відновлення Майдану Незалежності  в Києві відтепер  з зарплат шахтарів начебто будуть вираховувати по 7 % [- в деяких населених пунктах «скромно» називають 5 %]. За непідтвердженими даними, аналогічні брехню поширюють і серед міських медичних працівників. Зрозуміло, що та «інформація» викликає у людей масове збурення.

В м. Стаханов депутат від Партії регіонів Сергій Шахов зі своїми помічниками та міськими  комуністами мобілізує  людей чутками  про начебто запланований ким-то руйнування пам’ятника Леніну.

В смт Мілове населення тільки і обговорює очікування терору проти російськомовних, наче запланованого вже «Правим сектором», який захопив владу в країні. Для стимулювання панічних настроїв невідомі б’ють вікна в житлових будинках.

Голова Луганської обласної адміністрації  запевняє, що вживає заходи для зняття напруження в суспільстві, одначе видимих результатів це не дає, на думку Реуцького, ситуація вже вийшла з-під контролю губернатора.

Не всі на Луганщині залякані та ошукані

«Що відбувається? Луганчан готують до завтрашньої "русской весны"? Кримський сценарій, як остання можливість зберегти активи?» - запитує Костянтин Реуцький.
Правозахисник вважає, що перераховані ним факти можна розглядати як заяву про злочин за статтями 109 і 294 Кримінального Кодексу  України, які передбачають покарання за дії, спрямовані на зміну влади або конституційного ладу і масові заворушення.

Інформацію Реуцького підтверджують інші джерела. «Мені вчора зателефонували виборці, робітники шахт «Партизанська» і «Комсомольська», і запитали, на якій підставі у них із зарплати відняли по 10% з передбаченої до видачі суми, оскільки законної бази для таких відрахувань немає. Вирішили дізнатися у розрахунковому відділі шахти. Працівники відділу пояснили, що відрахування проведено на відновлення міста Києва. Правда, після розгляду гроші пообіцяли повернути. Питання знаходиться на контролі», – повідомила у соцмережі Facebook депутат Луганської обласної ради Валентина Татарчук.

На зборах трудового колективу Луганської державної телерадіокомпанії про те саме повідомив співробітникам її генеральний директор Родіон Мірошник.

При цьому ні Мірошник, ні Татарчук не повідомили, від кого надходили вказані розпорядження.

Підтверджують інформацію і луганські правозахисники. Причому вони переконані, що ініціатива належить високопоставленим функціонерам обласної ради, адміністрації та Луганській обласній організації Партії регіонів з метою зібрати якомога більше незадоволених на мітинги 1 березня у ряді міст під загальною назвою «Російська весна».

Фото: radio24.ua

comments powered by HyperComments