Копана Республіка Анчурія: донецькі королі, російська "капуста"

Понеділок, 3 березня 2014, 21:16
Сьогодні в першій половині дня відбулась позачергова сесія Донецької обласної ради, яка ледве не завершилась лінчуванням депутатів.
Копана Республіка Анчурія: донецькі королі, російська "капуста"

Ймовірно, її проведенням влада намагалась зімітувати активність і понизити градус напруження в Донбасі.

На користь такої версії свідчать ухвалені сесією рішення: вони або суто декларативні, або цілком непрактичні. Деякі ухвали звучать майже комічно: «1. Підтримати народні ініціативи жителів Донецької області, виражені на мітингах, що проводяться в Донецькій області [- регіонали, які слухають заклики якихось мітингів – що тільки Майдан животворящий робить?]:
1.1. Про проведення референдуму на території Донецької області;» [- саме так дослівно: коли і з якими запитаннями – ані слова].

Надалі в сьогоднішніх рішеннях Донецької облради згадуються і російська мова, соціальні виплати, і забезпечення громадського порядку, для чого рекомендовано органам місцевого самоврядування «розглянути питання про створення громадських формувань з охорони громадського порядку».

Власне, сесія була доволі гарячою, самопроголошений губернатор «Донецької губернії» Павло Губарев вдерся до сесійного залу і активно заважав і без того малопродуктивній діяльності депутатів. Він погрожував депутатам озброєними людьми, якщо вони не оберуть його керівником Донеччини.

На вулиці в цей час накопичувались його «народні ополченці» разом з якими були сотні (за деякими повідомленнями 1-2 тисячі) молодиків з Ростовської області Росії.
Одразу після завершення вони почали штурм будинку. Поки вони проривались на перший поверх, другий вже перекрили, як повідомляла прес-служба обласної адміністрації. Так само задля безпеки в будівлі перекривають сходи і відключають ліфти.

Декілька хвилин потому журналісти повідомили, що люди прорвали бокові ворота і зайшли з тильного боку будівлі, били вікна. На деякий час депутати, які вже вийшли з сесійного залу,  разом з двома десятками журналістів опинились в оточенні штурмовиків. Міліція змогла забезпечити швидку евакуацію з будинку і журналістів, і майже всіх депутатів.

Люди, які  оточили будівлю, скандували "Дармоїди!", "Працювати!", "Губарев!".

Ті депутати, які не змогли або не захотіли вчасно покинути будинок, стали заручниками Губарева. Він вимагає від них писати заяви про складання повноважень. За словами Губарева, троє [- на 15.00] вже написали заяви.

Окрім цього Губарев пропонує якнайшвидше голосувати за приєднання Донецької області до Росії.

На вечір в будинку обласної влади Донеччини сколалася ситуація двовладдя: перший поверх та сесійну залу на другому поверсі Донецької ОДА зайняли проросійські мітингувальники. Інші приміщення охороняє міліція.

Фото: NGO.donetsk.ua

 

comments powered by HyperComments