Донецька прокуратура розшукує сепаратистів

Світлана Куропій  |  Вівторок, 18 березня 2014, 18:56
Спроби захопити органи влади на Донеччині для проросійських активістів обернулась відкриттям судових справ.
Донецька прокуратура розшукує сепаратистів

Прес-служба прокуратури Донецької області повідомляє, що проти затриманих, які 16 березня штурмували будівлю прокуратури, порушили кримінальну справу за статтею 190 – "дії направлені на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та захват державної влади".

Того дня мітингувальники оточили будівлю прокуратури і висунули вимоги, які грубо суперечили чинному законодавству. Вести перемовини молодики відмовились і продовжили наступ на будівлю, вдирались до кабінетів працівників, а на приміщенні прокуратури вивісили російський прапор. В будинку учасники штурму зопалу потрощили навіть музей ветеранів прокуратури Донецької області.

Як повідомляє прокурор області Микола Франтовський, ним особисто скоординовані дії працівників внутрішніх органів для проведення розслідування. Також продовжується пошук учасників акції, які організували проросійські сепаратисти.

Окрім того, активісти Донецька блокують роботу обласної ОДА. Там вимагають звільнення Павла Губарєва та проведення свого референдуму.

Фото: dialog-inform.dn.ua

comments powered by HyperComments