Блокування військових частин на Донеччині. "Казачки" гуляють, міліція спостерігає, регіонали оплачують

Світлана Куропій  |  Четвер, 20 березня 2014, 12:50
19 березня - другий день поспіль в селі Парасковіївка Артемівського району Донеччини місцеві жителі та приїжджі українофоби заважають нашим військовим виконувати їх обов'язки.
Блокування військових частин на Донеччині. "Казачки" гуляють, міліція спостерігає, регіонали оплачують

Небезпечний маскарад - "Верное казачество" 

Представники проросійського "козацтва" не дають українській армії вивантажити зброю, яка зберігається на території держпідприємства "Артемсіль" в соляних шахтах.
Як повідомляє заступник командира частини підполковник Едуард Лебеденко: «В цей момент зривається видача озброєння для забезпечення збройних сил згідно розпорядження Міноборони, у якому йдеться про повну комплектацію всього військового складу. Усі структури оповіщені, яке буде рішення - не знаю».

За словами  військових, їх керівництво вимагає розблоковувати склад і продовжувати виконувати накази. До частини приїжджав і начальник місцевої  міліції Сергій Братков,  військові звернулись за допомогою до обласних управлінь МВС та СБУ, та все ж представники органів охорони порядку фактично усунулися від вирішення проблеми.

Активісти, котрі блокують шахти, розмістили поряд польову кухню, спорядили намети та облаштували  блок-пост, куди підвозять дрова, продукти, а також автомобільні скати. Керує блокадою військових козак, пенсіонер Віктор Беспалов з нашивкою козачого підрозділу з міста Соледар. За словами чоловіка,  активісти ні з ким не воюють,а лише озброюють "Правий сектор" і бандитів, які погрожують «поставити Донбас на коліна».

- Учора на Західну Україну намагалися вивезти зброю, а ми їх зупинили. Народ Донбасу боїться, що ця ж зброя обернеться проти нас. Міліція тут була і сказала, щоб тільки був порядок, - говорить Віктор Беспалов.

В свою чергу заблоковані військові розгублені і не знають що робити. За їх словами, напередодні серед козаків були нетверезі люди, які пропонували їм продати зброю.

Прес-служба обласної міліції повідомляє, що про блок-пост проросійських активістів "не чули". А організаторами блокування визначають робітників Артемівського заводу кольорових металів, власниками якого є сумнозвісні браті Клюєви [- один з яких - Андрій начебто розшукується за організацію кривавих придушень мирних протестів, а інший - Сергій вільно гуляє залами Верховної Ради ] та місцева депутатка від Партії регіонів, яка є вільнонайманим працівником військової частини і оповістила "казачків" про плани військовиків.

Варто зазначити, що випадки саботажу дій української армії відзначені лише в двох областях України - Донецькій та Луганській.

Фото: Радіо Свобода

 

comments powered by HyperComments