"Ми протягнемо не більше двох місяців" - люди на Луганщині живуть три місяці без виплат

Ніна Жаровська  |  Середа, 24 вересня 2014, 22:06
Третій місяць поспіль бюджетники і пенсіонери на Луганщині не отримують виплати. Гуманітарна допомога дісталась кожному другому, хто очікував на неї. Військові та добровольці діляться харчами з місцевими мешканцями. Останні ж кажуть, що протримаються так щонайбільше два місяці.
"Ми протягнемо не більше двох місяців" - люди на Луганщині живуть три місяці без виплат

Пенсії та зарплати в місті Щастя Луганської області перестали виплачувати 4 липня, розповів виконувач обовязків мера Олександр Богиня. За його словами, саме тоді в Луганську було заблоковано роботу пенсійного фонду й  казначейства, до яких відноситься місто Щастя.

Наразі чиновники намагаються перевести пенсії на банківські картки. Для цього пенсіонерам необхідно поїхати в інше місто. Мешканка Щастя Анжеліка Кисла каже, що їй страшно виїжджати за межі власного міста. До того ж, за проїзд до Новоайдару - селища, де перереєстровують пенсіонерів, треба заплатити 20 гривень. 

Допомагають місцевим мешканцям військові. Хворим людям вони привозять харчі додому. Віддають свої ж продукти, розповідає Анжеліка. Двічі в Щастя привозили гуманітарну допомогу.

Анжеліка Кисла, пенсіонерка: «Гуманітарка – перший раз вона була, скажімо так, як люди казали, неважненька, другий раз була хороша. Але знову ж таки, десятки людей отримали. А нас скільки пенсіонерів? Нас же багато».

Подружжя Кислих до черги на гуманітарку не стає, кажуть, соромно, ще молоді. Проте запасів продуктів та грошей, що берегли на поховання, їм вистачить щонайбільше на два місяці.

Гуманітарну допомогу в Щасті отримали близько півтори тисячі мешканців міста, ще стільки ж чекають на допомогу.

comments powered by HyperComments