Щастя під мінометним вогнем: загинула жінка, поранені більше 10 людей

Ніна Жаровська  |  П'ятниця, 26 вересня 2014, 23:04
З десятої ранку в місті Щастя лунають вибухи. Снаряди та осколки потрапили в місцеву лікарню, ринок і школу міліції. Постраждали до двох десятків людей. Бойовики здійснили декілька серій обстрілів. Вогонь припинився лише під вечір.
Щастя під мінометним вогнем: загинула жінка, поранені більше 10 людей

Місто Щастя в котре намагається повернутися до мирного життя, після двох днів відносної тиші - чути було лише автоматні черги, - поновились артилерійські обстріли. Вранці місцеві мешканці займались звичними справами: хтось вийшов на роботу, діти пішли до школи, пенсіонери мали збір з приводу затримки виплат. Близько десятої ранку, коли вулиці міста вже прокинулись, пролунали перші вибухи. 

Під вогнем опинилась територія, де живуть мирні мешканці - це ринок, вулиця поблизу лікарні. Там осколком поранило жінку в голову, лікарі практично одразу забрали поранену. Проте врятувати її не вдалось - жінка померла на подвір'ї лікарні. Поранення дістали понад півтора десятки мирних людей, точна ацифра постраждалих іще не відома. Серед постраждалих є важко поранені, вони отримали поранення в голову. Двох із них після огляду відвезли до Сєвєродонецької лікарні, там їх оперуватимуть.

Поранено також двох  військових.

Міни влучили на територію школи міліції та в одну з будівель Щастинської лікарні. Снаряд не розірвався, його декілька годин охороняли "айдарівці".

"Це міна з міномьота 80 калібра, - розповідає один із військовослужбовців. - Єслі вона б взірвалася, трошки осколки людей би... достало б и окна полностью всі, ті що поряд".

Радіус дії міни, як кажуть військові, 300 метрів. Сапери на місце події не приїхали, тож під вечір військові самі знешкодили міну.

Взагалі обстріл тривав практично до третьої години дня, після цього містом ще було чути поодинокі вибухи та автоматні черги.

comments powered by HyperComments