Одна зі сторін порушила перемир'я - у Донецьку відновилися артобстріли

Неділя, 28 вересня 2014, 21:21
Незважаючи на домовленість про припинення вогню, у Донецьку в неділю, 28 вересня, відновилися масовані артилерійські обстріли. Потужні вибухи лунають по всьому місту. Причини з'ясувати наразі неможливо.
Одна зі сторін порушила перемир'я - у Донецьку відновилися артобстріли

 

Протягом 28 вересня Донецьк піддається масованому обстрілу з важкої артилерії. В епіцентрі бойових дій знову опинився аеропорт, а також прилеглі до нього Київський та Куйбишевський райони. Очевидці в соціальних мережах повідомляють про численні пожежі та клуби диму в різних районах міста та житлових кварталах.

Унаслідок потрапляння снарядів почалася пожежа, зокрема, і на території заводу "Точмаш", що розташований в Київському районі Донецька. Як повідомляється на офіційному сайті мерії Донецька, снаряди потрапили в дві трансформаторні підстанції заводу, що призвело до відключення інших підстанцій. На даний момент в місті без енергопостачання залишається 37 підстанцій, повідомляється на сайті мерії у неділю.

Представники "ДНР" заявили, що в аеропорту начебто продовжують перебувати сили, які воюють на боці українській армії. У свою чергу, штаб АТО у неділю повідомляв, що досі спроби атак бойовиків на аеропорт були марними.

Рада нацбезпеки та оборони України в оперативній інформації зазначає, що, попри зусилля української сторони з реалізації мирних ініціатив та виконання Мінського меморандуму, терористи продовжують порушувати домовленості про перемир'я. Так, 26 вересня у Донецьк прибула робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін.

В її складі - представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та російські військовослужбовці під керівництвом заступника командувача Сухопутних військ РФ. Згідно з повідомленням РНБО, 27 вересня російські представники зустрічалися з бойовиками "ДНР". За результатами зустрічі мала бути оголошена "дводенна тиша", як передумова послідовного відведення підрозділів сторін на погоджені рубежі.

comments powered by HyperComments