ООН відкриває власне представництво в Луганській області

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 19:19
Спільно з облдержадміністрацією організація буде займатися справами переселенців. Передає сайт Тиждень.
ООН відкриває власне представництво в Луганській області

 

Сьогодні, 10 жовтня, між Управлінням Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців та Луганською облдержадміністрацією був підписаний меморандум про співпрацю. Про це повідомляє прес-служба луганської ОДА.

Угоду було підписано губернатором Луганської області Геннадієм Москалем та регіональним представником УВКБ ООН Олдріхом Андрусеком.

"Документом передбачається, що Луганська ОДА та УВКБ ООН будуть проводити спільний моніторинг ситуації щодо внутрішньо переміщених осіб, які проживають у населених пунктах Луганської області, які знаходяться під контролем української влади, зокрема їх гуманітарні потреби у захисті, - йдеться в повідомленні.

Також, згідно з документом УВКБ ООН відкриває своє представництво в області.

"Для нас є дуже важливою підтримка міжнародних організацій, оскільки регіон практично не фінансується. В області багато проблем і заручившись підтримкою таких міжнародних організацій, як ООН, ми будемо швидше їх вирішувати", - сказав голова Луганської ОДА.

Андрусек сподівається на плідну співпрацю з облдержадміністрацією, оскільки знає Геннадія Москаля, ще з часів, коли той був головою Закарпатської області.

Як уже повідомлялося, в ООН заявляють, що нові антитерористичні закони України не відповідають міжнародному праву.

comments powered by HyperComments