Військові в оточенні: є загиблі

Ніна Жаровська  |  П'ятниця, 17 жовтня 2014, 23:38
Третій день в оточенні перебувають військові на Луганщині. Блокпост оточили та обстріляли бойовики. Серед українських військових є близько десяти загиблих. Волонтери намагались домовитись із бойовиками, щоб забрати тіла.
Військові в оточенні: є загиблі

Блокпост в районі населених пунктів Сміле, Золоте і Хороше бойовики взяли в кільце у середу. Попри об’явлене перемир’я вони відкрили вогонь по українським військовим. Стріляли із мінометів і гранатометів. Бойовики наступали і вимагали, щоб військові здались. Бойовики також намагались встановити на контрольованій українськими військовими власний блокпост. Українським військовим вдалось утриматись на позиції. Про оточення блокпосту розповів помічник командира батальйону «Айдар». Добровольці цього батальйону і зараз знаходяться в оточенні.

«Рубіж», помічник командира батальйону «Айдар»: «Хлопці потрапили в оточення, вони сказали – ми будемо кожну годину бити по 45 хвилин. Кожну годину 45 хвилин вони били – 15 хвилин на перерву,потім знову били. У хлопців закінчились боєприпаси, генератор, щоб підзарядити рації. Прийняли рішення прорвати блокаду, доставити набої та зброю».

Машині вдалось прорватись крізь оточення. За попередньою інформацією, серед військових є 12 загиблих і троє поранених. Учора волонтери намагались домовитись із бойовиками, щоб забрати тіла.

«Рубіж», помічник командира батальйону «Айдар»: "Учора три людини пішли… Домовились за годину тиші. Пішли забирати, с того боку відкрили мінометний обстріл". 

Доля переговірників остаточно не відома. Можливо, вони загинули, повідомив замкомбата. Наразі відомо також, що один із військових, якого вважали загиблим, живий. Він дістав поранення і перебуває у полоні.

«За кількістю загиблих інформація є, але вона дещо суперечлива. Спочатку при переговорах з тією стороною було сказано про те, що 12 загиблих і три поранених потрапили. Зараз це уточнюється, можливо, там трошки по-іншому. Там зміниться на одного-двох людей. Ті, кого ми вважали загиблими - сьогодні з'ясувалося, що один поранений, але він в полоні. Так що може бути інша кількість загиблих», - повідомив помічник комбата.
 
В районі оточеного блокпосту час від часу тривають обстріли.
comments powered by HyperComments