У лісах Луганської області щотижня вибухають залишені боєприпаси

Субота, 18 жовтня 2014, 12:01
Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звертається до мешканців області з проханням не заходити в лісові масиви, не пускати туди дітей, утриматися від полювання, чи заготівлі дров. Адже на Луганщині щотижня фіксуються смертельні випадки та факти тяжких каліцтв у результаті вибухів боєприпасів, що залишилися після бойових дій, – повідомляє Г.Москаль. Інфомує «День».
У лісах Луганської області щотижня вибухають залишені боєприпаси

 

«Крім того, на контрольовану Україною територію із «ЛНР» проникають розвідувально-диверсійні групи, які встановлюють у зелених масивах розтяжки з гранатами, намагаючись завдати шкоди військовослужбовцям Збройних сил України», - ідеться в повідомленні.

Тому відпочинок чи полювання в лісових зонах у нинішніх умовах становить реальну небезпеку для життя.

Аби уникнути лиха, у громадських місцях, на підприємствах, в транспорті розповсюджуються листівки про правила поведінки під час випадкового виявлення небезпечних знахідок. Міністерство освіти і науки України, разом з Державною службою НС та представниками ЮНІСЕФ почали інформаційну кампанію під назвою «Дивись під ноги»: дітей в Луганській та Донецькій областях вчать уникати вибухонебезпечних предметів.

comments powered by HyperComments