Як проходили вибори на Донбасі (ФОТО)

Понеділок, 27 жовтня 2014, 14:13
За попередніми даними на 10:21 в мажоритарних округах Луганської області лідирують Євгеній Бакулін (округ №106), Сергій Дунаєв (округ №107), Віталій Паліло (округ № 113) і Юрій Гарбуз (округ №114).
Як проходили вибори на Донбасі (ФОТО)

 

Усі кандидати, окрім Євгенія Бакуліна ("Опозиційний блок") є безпартійними. Про це повідомляє сайт informator.lg.ua. Відзначимо, що на 114-му окрузі, куди входять Станично-Луганський, Біловодський, Марківський, Міловський і Новопсковський райони, між кандидатами йде жорстка боротьба. Буквально годину тому в лідерах цього округу був представник партії  "Сильна Україна" Тигран Кочарян.

За повідомленнями офіційного сайту Центральної Виборчої Комісії в Донецькій області оброблено до 16% протоколів, в Луганській до 9%. Лідирує за двома областями "Опозиційний блок", на другому місці "Блок Петра Порошенка". Громадська організація "ОПОРА" проводила паралельний підрахунок явки виборців. За її даними на позачергових виборах народних депутатів України проголосувало 51,2% виборців.

Так, зокрема, в центральних областях (Вінницька,Житомирська, Черкаська, Київська, Кіровоградська,Чернігівська, Сумська області і Київ) явка виборців - 55,1%, на Заході країни (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Тернопільська, Хмельницька, Ровенськ, Волинська, Чернівецька області) - 59,7%, а на Сході (Донецька, Харківська, Луганська і Дніпропетровська області) - 41,1%, на Півдні (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька області) - 42,2%. При цьому врахована погрішність – 1,9%.

Станом на 9:23 27 жовтня в 106-му одномандатному окрузі з центром в м. Сєвєродонецьк лідирує Євгеній Бакулін, представник "Опозиційного блоку". На даний момент оброблене 2,77% протоколів, повідомляє ЦВК. Відзначимо, що "Опозиційний блок" неодноразово звинувачували у веденні нечесної передвиборної агітації. На день виборів зафіксовані випадки агітаційної смс-розсилки. Також повідомляється, про те, що в Сєвєродонецьку були випадки підкупу виборців. У більшості виборчих дільниць 106-го виборчого округу поява журналістів сприймалася вкрай негативно. Члени комісій забороняли проводити фото- і відеозйомку, мотивуючи це тим, що їх може чекати розстріл в так званій ЛНР.

З тієї ж причини члени 106-ої окружної комісії намагалися видалити із залу засідань знімальну групу телеканалу "Інтер". Зокрема, Валерій Біленький вимагав поставити це питання на голосування, порушуючи ст. 34 ч. 3 ЗУ  "Про вибори народних депутатів". Проте  питання про голосування було зняте.

Крім того, під час виборчого процесу на ділянці 441195 (Сєвєродонецьк) один з членів комісії виявив ручку зі зникаючим чорнилом. "Я записав номер телефону на папері, а пізніше, коли зібрався дзвонити, побачив, що номер наполовину зник ",- розповідає Михайло Данилін.

Як з'ясувалося, чорнило зникає при контакті з повітрям буквально за пару годин. Якщо напис висушити – час зникнення істотно скорочується. Всього в приміщенні було знайдено чотири такі ручки. За словами глави виборчої дільниці Владислава Юр’єва, ні члени комісії, ні виборці ними не писали. "З іншого боку, могло бути таке, що хтось проніс таку ручку в кабіну. Ми ж не можемо стежити за тим, що там відбувається", відзначив він.

comments powered by HyperComments