Жадан їде на Донбас

Ніна Жаровська  |  Четвер, 6 листопада 2014, 23:03
Поет і письменник Сергій Жадан проведе літературні вечори у Сєвєродонецьку, Слов’янську і Краматорську. А вже за два тижны він поїде з арт-програмою до Одеси та Києва.
Жадан їде на Донбас

Про поїздку на Донбас Сергій Жадан написав у себе на сторінці в Facebook:

"Радий буду бачити вас на літературних вечорах. Із задоволенням почитаю вам нові та старі вірші. Приходьте самі й приводьте друзів.

7 листопада,
18.00, Сєвєродонецьк, міський палац культури (проспект Хіміків, 28).

8 листопада,
11.00, Слов’янськ, читальний зал бібліотеки Донбаського державного педагогічного університету (вул. Батюка, 19).
16.00, Краматорськ, прес-центр (вул. Леніна, 19-а).

Вхід на всі зустрічі, ясна річ, вільний".

Після зустрічей на Донбасі Жадан планує поїхати до Києва та Одеси з проектом "роздІловІ".

21 листопада — Одеса, Палац Моряків (Примопський бульвар, 9), початок о 19.30
22 листопада — Київ, Fedoriv Hub (Арена,вул. Червоноармійська, 5), початок о 21.00

У супроводі музики та відеозображень Сергій Жадан читатиме вірші, в цей час глядачі також побачать танець  Andrea Maria Handler

Сергій Жадан: "Наш проект присвячений дуже тонкій та зникомій матерії — матерії ніжності. А про ніжність говорити настільки ж просто, наскільки й безсенсовно. Саме тому виникає спокуса в розмові про неї застосовувати не так слова, як окремі літери, не так музику, як окремі звуки, не так танок, як окремі рухи. Адже ніжність це і є окремі рухи".

"Проект задуманий як листування між Ним і Нею. За основу взяті поетичні твори Сергія Жадана з «Месопотамії» та інших збірок. Додається й кілька прозових фрагментів. «Його» тексти читатиме автор, Сергій Жадан. «ЇЇ» епізоди — графічні символи на екрані та contemporary dance. За увесь твір слово «любов» згадується 15 разів, 9 разів — «ніжність» і «нічого», і 2 рази — слово «війна». Упродовж твору Вони проживають найгостріші і найніжніші моменти, які завжди супроводжує музика. Музичну канву створюють акордеон, електро-скрипка та інші електронні інструменти. Поезія та музика звучатимуть, змінюючи та доповнюючи одне одного, надаючи твору та простору відкритості і непередбачуваності.."

comments powered by HyperComments