Вперше до школи. У Кримському почався навчальний рік

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 23 грудня 2014, 23:23
Школа у селищі Кримське запрацювала тиждень тому. У будівлі немає опалення, тож діти навчаються через день і за скороченим розкладом. На навчання дітей водять батьки, адже село знаходиться практично на передовій. Тут часто трапляються обстріли.
Вперше до школи. У Кримському почався навчальний рік

У селі Кримське Луганської області бойові дії розпочались тоді, коли усюди фронт став більш стабільним. Наприкінці літа в село зайшли бойовики так званої "ЛНР", потім українська армія та знову бойовики. У середині жовтня українські військові стали стягувати сили, але наступати на село не довелось - козаки-бойовики відступили самі. Вони осіли в сусідньому слі Сокольники та вже звідти майже два місяці стріляють по Кримському. За весь цей час серед мирних мешканців жертв немає - усі вони ховаються у підвалах. Проте вже тиждень у селі відносне перемиря - противник стріляє по блок-постах та крайніх точках села. 

Сподіваючись на тишу, місцева влада таки прийняла рішення відкрити школу. Учнив на заняття ходить небагато. Раніше тут навчались 86 дітей, а зараз - близько тридцяти. На навчання водять батьки, розповідає семирічний Ілля. поки йдуть заняття, вони чекають за дверима. Заняття тривають дві-три години - у школі дуже холодно. Опалення адміністрація вимкнула через економію. Нестачу грошей вже відчули й учителі. У школі їх лишилось девять із 16-ти. Зарплату, розповідає одна з них, майже не платять. З вересня працивнікі школи отримали від 300 до тисячі гривень. 

Проте кидати роботу не збираються - вони, як і батьки дітей, сподіваються довчити малих школярів.

comments powered by HyperComments