Чотири місяці без ротації. Як воюють харків'яни у Щасті

Ніна Жаровська  |  Середа, 24 грудня 2014, 22:11
Четвертий місяць під мостом. Військові з 92-ої окремої механізованої бригади тримають варту на крайній позиції в місті Щастя.
Чотири місяці без ротації. Як воюють харків'яни у Щасті

Вони заступили на цей пост одразу після домовленості про перемир'я у вересні. Тоді міст щодня обстрілювали бойовики. Проте не меншою загрозою для військових стали снаряди, залишені колегами в посадках.

Володимир Снєгирьов, 92 окрема механизована бригада: «Крок вліво, крок вправо - говорили, усюди розтяжки та ходити нікуди не можна. Ми помалу, по метру усе розвідали, пройшли. Ну і зараз той побут, який є. Позицій добавили, лінію оборони розширили. Зробили усе задля того, аби втримати цей міст».

Близько місяця тому українські командири зустрілись із польовими командирами бойовиків самопроголошеної «ЛНР». Виявляється, через річку від української армії стояли чеченці. Вони погодились скласти зброю в обмін на тіла своїх загиблих.

«До цього вони нам не давали навіть засвітло  вийти нагору. ДШК працював, 12 калібр.  Кулемет такий старий є. Ми ходили мостом лише в темний час доби. Або дуже рано, або дуже пізно. Був час, коли місяць сильно світився - навіть при місячному світлі ми не ходили, тому що була загроза», - розповідає Снєгірьов.

Інший підрозділ терористів провокує українських військових відкрити вогонь.

Володимир Снєгирьов, 92 окрема механизована бригада: «За ними ще стоїть "Дон" батальйон, ростовські, вони миритись не хочуть».

Одна з мішеней терористив – електростанція в місті Щастя. Раніше вона подавала світло в Луганськ. Бойовики намагаються якщо не взяти її, то хоча б пошкодити. Проте попри небезпеку, станцію ремонтують мисцеви працівники, а від збройного нападу її захищають «айдарівці» й десантники.

comments powered by HyperComments