Київ надіслав у "ЛНР" 120 тонн гуманітарної допомоги

П'ятниця, 26 грудня 2014, 16:55
Учора в Сєвєродонецьк з Києва прибуло шість вантажівок з гуманітарною допомогою для мирних жителів, які мешкають в "ЛНР". Повідомляє сайт «Восточний дозор».
Київ надіслав у "ЛНР" 120 тонн гуманітарної допомоги

Продукти і товари збирали по усій Україні, у зборі вантажу взяли участь Київська, Вінницька, Рівненська і Чернівецька області. В основному це продукти харчування: фрукти, овочі, консерви, солодощі, олія, крупи, кава, чай, цукор.

Пересування вантажу особисто контролюють народні депутати України Марія Іонова і Ірина Луценко.

Луценко заявила, що цей гуманітарний вантаж непов'язаний з Мінськими рішеннями, це ініціатива Президента, яку підтримали керівники областей і усі прості мирні громадяни, які хочуть передати частинку тепла і надії тим людям, які в ці передноворічні дні виявилися заручниками в нелегкій ситуації.

У Сєвєродонецьку вантаж буде перерозподілений і занурений у вантажівки, які доставлять на територію "ЛНР".

"У першу чергу вантаж призначений для соціальних установ. Це дитячі будинки, хоспіси, геріатричні центри" - заявив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що в "ЛНР" не розголошують принцип розподілу гуманітарної допомоги. Козаки не один раз звинувачували Теслярського в розкраданні вантажів "гуманітарки" і подальшій реалізації товарів через мережу супермаркетів "Народний".

comments powered by HyperComments