Могильник військової техніки. Чим воюють солдати на передовій

Ніна Жаровська  |  Неділя, 28 грудня 2014, 19:40
За кілометр від бойовиків знаходяться українські вийськові, які стоять під селом Кримське у Луганській області. Дорогу до передової контролюють збройні сили України – зараз у Кримське мають змогу потрапити тільки місцеві мешканці і тільки на власному транспорті. А ось транспорт військовий через бої залишиться на території села.
Могильник військової техніки. Чим воюють солдати на передовій

Село Кримське на Луганщині бойовики здали у середині жовтня. Проте коли сюди зайшли військові, озброєні бандити з так званої Луганської народної республіки відкрили артилерійський вогонь. Від снарядів за два місяці постраждали декілька будинків мирних мешканців, та цивільні автівки. Залізні уламки пошкодили й вийськову техніку. Вона стоїть на галявині, яку військові називають «могильником».

Тарас Гривул, замкомандира мінометної батареї 4 батальйону 24 окремої механізованої бригади: «Це є залишки машин, які попали під обстріл. Ще  давніше. Вони опинились на такому могильнику. Річ у тім що техніка в зоні бойових дій швідко ламається, розбивається. І машини в зоні бойовіх дій менш живучі ниж люди і менш стийкі ніж люди, які воюють».

Ці автівки возили бийцям на передову боєприпаси, розповідає Тарас. У кузові машин на поле їздили солдати. Один із тих, що був у машині під час обстрілу, загинув.

«Півтора місяці назад цей обстріл був. Осколки повністю прошили мотор, зцеплення. Об'єктивно кажучи з цієї машини можна було зняти тільки запасні деталі і зліпити з кількох машин одну, яка дійсно буде їздити», - розповідає Тарас. 

Нову техніку на передовій військові не отримували жодного разу. З розбитих трьох автівок зібрали одну. Але сподіваються на нову техніку.

«Техніка повинна бути надійною, щоб не підвести у відповідальний момент бійця», - каже заступник командира.

Військові на передовій стоять практично у полі. Дістатись туди звичайним автомобілем дуже важко. А коли йде дощ – взагалі неможливо. Тож автівка для бійців – не тільки успішні бої, а й порятунок життя.

comments powered by HyperComments