Мешканці Донецька бояться виходити з підземель

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 29 грудня 2014, 12:43
Попри об'явлений режим тиші мешканці Донецька бояться виходити з бомбосховищ. У деяких із них уже немає будинків. А в районі Донецького аеропорту час від часу чути постріли.
Мешканці Донецька бояться виходити з підземель

У бомбосховищі під типографією в Донецьку з літа мешкають понад два десятки людей. В районі аеропорту навіть за перемир'я чути постріли. Тож виходити зі схованки її мешканці не поспішають. А для цієї жінки бомбосховище – останній притулок. Свій будинок жінка втратила через війну.

«Я вообще-то не з Донецька, а посьолок є Невельське. Там упала міна. І оце мене діти забрали, син забрав. І він тут в бомбоубежище. Бо комнатка маленька, сховаться нема де», - розповідає літня жінка на ім*я Уляна Михайлівна.

Без сонячного світла у підземеллі живуть і малі діти. Хлопці Кирило і Денис мали б ходити до школи, натомість ховаються у підвалі типографії. Вони не мають власного будинку, тож і власного кота назвали Бомжик.і

Серед старих ліжок і обшарпаних стин бункера діти готуються до свята.

"От наші діти готовляться к Новому году вже. Понавішували вже "З Новим годом", он шишок понавішували", - показує Уляна Михайлівна гірлянди.

Продукти для мешканців підземелля жертвують міжнародні фонди. Привозять гуманітарку місцеві волонтери. За їх словами у Донецьку блізько двадцяти бомбосховищ, мешканці яких не здатні себе прогодувати самі.

comments powered by HyperComments