Перший вихід з підземелля. Дітям із Донецька влаштували свято

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 6 січня 2015, 12:38
Понад сімсот людей у Донецьку живуть постийно у бомбосховищах. Для дітей із підземель у місті сьогодні влаштували свято.
Перший вихід з підземелля. Дітям із Донецька влаштували свято

Ігри, танці, загадки та солодощі – свято для маленьких мешканців бомбосховищ відбулося сьогодні в Донецьку. Зустріч із Дідом Морозом та розважальну програму організатори планували заздалегідь, але забрати на день із підвалів вдалося лише три десятки дітей.

Марина, волонтер з групи «Відповідальні громадяни»: "Діток було близько тридцятиі. Насправді їх значно більше, просто деякі не змогли пріїхати після учорашніх подій - побоялись».

5-класник Вітя сьогодні вперше в цьому році вийшов із підземелля – аби побачити ялинку. Згадує, що раніше на зимові канікули часто гуляв із родичами.

"У школі раніше було свято, до бабусі їздили. А цього року нікуди. У підвалі святкували", - згадує Вітя.

Дітей-інвалідів, які не можуть покинути дім, волонтери вітали в їх оселях напередодні Нового року. А вже починаючи з завтра вони розвозитимуть продукти для літніх людей в найнебезпечніші місця. Купують харчі на пожертви від інших українців, каже Марина.

За останніми підрахунками волонтерів, лише у Донецьку у бомбосховищах на околицях міста живе понад сімсот людей. Це близько двадцяти підземель.

comments powered by HyperComments