Батальйон "Айдар" хочуть розформувати

П'ятниця, 30 січня 2015, 21:55
Сьогодні о 10 ранку під Міністерством оборони почався пікет проти розформування батальйону. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Батальйон "Айдар" хочуть розформувати

Як заявила Юлія Євдокимова, прес-секретар "Айдара", таке рішення прийняте у зв'язку з тим, що добровольчі батальйони невигідно мати на передовій. Усі батальйони хочуть або приєднати до регулярних військових частин або інших бригад. Крім того, йде грунтовне "чищення" особового складу.

Військовою прокуратурою було порушено декілька справ по "айдаровцам", але більшість були закриті через відсутність доказів.

Суд розглянув тільки одно справу. Двох "айдарівців"затримали за перевезення полоненого сепаратиста із зони АТО в СБУ. Дружина полоненика написала заяву, і тоді суд обрав запобіжний захід - вихід під заставу. У результаті за кожного довелося заплатити по 24 тис. грн. На сьогодні слідство у цій справі не закрито.

На жаль, з "айдарівцями" пов'язано багато згубних чуток і незрозумілих ситуацій. Так, їм ставлять в провину безлади на трасі Бориспіль-Київ і звинувачують в організації втечі екс-директора "Укрспирту" Михайла Лабутіна. Лабутін підозрюється в розкраданні коштів на суму більше 170 млн.

comments powered by HyperComments