Терористи створили спецгрупи, які «полюють» на українських медиків

П'ятниця, 13 лютого 2015, 13:58
У коментарі «Главному» лікарі медичного батальйону ім. Пирогова Національної гвардії України розповіли про подробиці евакуації поранених з Донецького аеропорту і «полювання», відкритого терористами на військових лікарів.
Терористи створили спецгрупи, які «полюють» на українських медиків

Евакуація проходила в дуже важких умовах - під постійним мінометним обстрілом. Через це медики були змушені проводити евакуацію в кілька етапів: спочатку в Водяне, потім в Селідово, Красноармійськ, а вже звідти - в Артемівськ і Харків.

«Нас обстрілювали фактично протягом всього шляху до наших позицій - всю дорогу. Не звертаючи уваги на те, що ми проводили евакуацію поранених на машинах з червоним хрестом. Росіяни і терористи прекрасно розуміли, що їдуть медики, що йде евакуація поранених», - розповідає водій-стрілець Сава.

За інформацією представників Національної гвардії України, достеменно відомо, що терористи створили кілька диверсійних груп, у завдання яких входив обстріл і знищення саме медичних працівників.

«Це було навіть не залякування, а цілеспрямоване знищення та медичних працівників і поранених бійців. Якщо не вдавалося знищити бригаду швидкої допомоги, то переслідувалася мета максимально затримати транспортування поранених. Там прекрасно розуміли, що ці хвилини зволікання неминуче призведуть до смерті важко поранених », - доповнює водій однієї з реанімаційних бригад медичного батальйону.

Інформацію підтверджують і лікарі медичної роти. Як розповіла лікар з позивним Ксена, 60% автопарку реанімобілів медроти вже не підлягають відновленню.

«Це проблема з проблем - транспорт!» - Говорить Ксена, - «Користуючись нагодою, хотіла б звернутися до меценатів. Ми сьогодні відчуваємо гостру нестачу машин швидкої невідкладної допомоги. З початку року 6 наших автомобілів були розстріляні або підірвані терористами - по ним спеціально ведеться вогонь, не звертаючи уваги на те, що всі машини оформлені за міжнародними правилами і по ним відразу видно, що це медичні бригади».

Останній військовий злочин російські війська спільно з терористами вчинили у понеділок, 9 лютого - під обстріл потрапили відразу дві бригади, які займалися евакуацією поранених бійців Нацгвардії.

«З Дебальцеве ввечері їхала медична машина: фельдшер нашої медроти, водій і фельдшер збройних сил. У машині вивозили двох поранених бійців. Зв'язок з машиною пропав, де вони, ми не знаємо », - розповідає старша медсестра медичної роти ім. Пирогова Лідія Ільків, - «Цій бригаді на зустріч виїхали на посилення 8 осіб з Артемівська: п'ять медпрацівників - в легковому автомобілі, і три медпрацівника - в санітарному БТРі з« червоними хрестами »на бортах».

 

comments powered by HyperComments