У Луганську пройшов літературний вечір пам'яті Всеволода Гаршина

Понеділок, 16 лютого 2015, 14:23
Культурний захід, присвячений 160-річчю з дня народження видатного російського письменника Всеволода Гаршина було організовано кафедрою суспільно-політичних наук Луганського університету імені Володимира Даля. Повідомляє сайт 062.ua.
У Луганську пройшов літературний вечір пам'яті Всеволода Гаршина

У бібліотеці ім.Горького на Гаршинські читання зібралися луганські літератори, вчені, журналісти і творча інтелігенція. Заслуги письменника відзначив сам Антон Чехов, написавши про Гаршина, що у нього "особливий талант - людський". На читаннях виступили доктор філологічних наук Юрій Фесенко, доктор філософських наук Володимир Шелюто, завідувач кафедрою кіно-телемистецтва ЛГАКИ ім.М.Матусовського Василь Дунін, журналіст Сергій Прасолов, письменник і критик Андрій Чернов.

Всеволод Михайлович Гаршин народився 14 лютого 1855 року в маєтку батька Приємна Долина поблизу Бахмута Катеринославської губернії (нині - Артемівськ). Дитинство провів в Старобєльську, куди неодноразово повертався і в юності. Старобєльську присвячена перша публікація Гаршина - нарис "Справжня історія Енськогоземських зборів".

comments powered by HyperComments