Бойовики не дають волонтерам евакуювати людей похилого віку і дітей з Луганська

Середа, 18 березня 2015, 16:05
Інцидент стався на останньому блокпості в районі Станиці Луганської. Автобус, що евакуював мирних жителів Луганська, був зупинений бойовиками «ЛНР» і відправлений назад до міста.
Бойовики не дають волонтерам евакуювати людей похилого віку і дітей з Луганська

«У автобусі знаходилося 45 людей, від дітей до пенсіонерів, які побажали покинути територію «народної республіки». Ми (волонтери) намагалися їх вивезти на територію, підконтрольну Україні, проте, бойовики розгорнули автобус назад в Луганськ», - повідомила Вікторія Ивлева, волонтер благодійного фонду.

«Коли автобус під'їхав до будівлі міської облдержадміністрації, там пасажирів вже чекали представники місцевих сепаратистських ЗМІ, які почали ставити провокаційні питання і розповідати «страшилки» про жахи кривавої української хунти», - додала Вікторія.

За її словами, бойовики протримали її на блокпосту більше чотирьох годин, відібрали телефон і журналістські матеріали. Крім того, бойовики відібрали списки людей, які побажали покинути Луганськ. В основному, це - багатодітні матері, незаможні пенсіонери і діти, враховуючи немовлят.

«Представники керівництва «ЛНР» нерідко особисто виходили зі мною на зв'язок для різних консультацій. Я не знаю, ким було прийнято рішення не випускати автобус. У цих людей просто немає фізичної і фінансової можливості (а це 600 грн мінімум) самостійно покинути місто. Ми хотіли їм допомогти», - заявила Вікторія Івлева.

 

comments powered by HyperComments