У Краматорську затримали «корупціонера від юстиції»

Середа, 8 квітня 2015, 21:26
Другого березня 2015 року за хабарництво затримали керівника Реєстраційної служби Краматорська Барабаша Юрія Дмитровича. Цей чоловік підозрюється в тому, що протягом кількох місяців отримував від одного громадянина гроші за те, що вносив до реєстру речових прав дані на підґрунті сфальсифікованих документів. Слідство за цією справою проводять фахівці профільного відділу Донецького обласного управління міліції.
У Краматорську затримали «корупціонера від юстиції»

Другого березня приблизно о десятій годині ранку в приміщенні Реєстраційної служби Краматорського міського управління юстиції  був затриманий та супроводжений у Маріуполь начальник установи Барабаш Юрій Дмитрович. У кабінеті керівника слідчі провели обшук та вилучили 3000 доларів США. Разом з начальником реєстраційної установи була затримана і також  супроводжена у Маріуполь начальниця відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Власова Анна Володимирівна. Спочатку підлегла «корупціонера від юстиції» проходила у справі як свідок, каже цивільний чоловік  Власової Третяченко Костянтин. «На мої питання щодо звільнення Власової Анни Володимирівни старшим слідчим ОВС СВ «ОВС та ОГ ЗО» СУ ГУМВС України в Донецькій області підполковником міліції Шебаніц А.П. було повідомлено, що я можу завтра (03.03.2015 року) вранці її забрати за адресою м. Маріуполь, вул. Італійська, 32. Але 03.03.2015 року я зміг побачити та поспілкуватися зі своєю дружиною тільки близько 16.00 години. До цього часу оперативні працівники неодноразово цікавились, чи прибула дружина Барабаша Ю.Д., та після її прибуття, близько 15:00 години, неодноразово, разом з нею , слідчим Шебаніц А.П., Барабашом Ю.Д. виходили з приміщення «палити». Враховуючи вказані дії мною було прийнято рішення шукати адвоката, оскільки це нагадує «зговір»», - повідомив цивільний чоловік Власової Третяченко Костянтин.

Із розмови зі своєю дружиною, каже цивільний чоловік Власової Третяченко Костянтин, стало відомо, що вона проходить не як свідок у справі, а вже як підозрювана, і що їй призначили державного адвоката.

Після вивчення повідомлення про підозру, яку надав старший слідчий ОВС СВ «ОВС та ОГ ЗО» СУ ГУМВС України в Донецькій області підполковник міліції Шебаніц А.П,  цивільний чоловік Власової Третяченко Костянтин з’ясував, що 18.11.2014 року розглянуті матеріали кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 258-5 КК України, внесено до ЄРДР 12014050000000941.«Виходячи з тексту підозри Барабаш Ю.Д. протягом грудня 2014 року та січня 2015 року здійснив більш 10 записів до реєстру прав власності на нерухоме майно та інших речових прав, а саме припинив декілька іпотек нерухомого майна та зареєстрував право власності на нерухоме майно. Виходячи з тексту підозри, документи, на підставі яких провадилась реєстрація, були сфальсифіковані. Жодного слова про те, яким чином має відношення Власова Анна Володимирівна до дії свого безпосереднього керівника, якщо нею жодного документа не реєструвалось, жодного її підпису на вказаних документах не встановлено», - повідомив цивільний чоловік Власової Третяченко Костянтин.

Четвертого березня 2015 року старший слідчий  Шебаніц А.П. направив клопотання про те, щоб застосувати для підозрюваної Власової запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Того ж дня суддя Жовтневого райсуду Маріуполя застосував  відповідний захід стосовно підозрюваної Власової Анни Володимирівни у вигляді тримання під вартою в Маріупольському слідчому ізоляторі строком на 60 днів ( до 01 травня 2015 року 23 годині 40 хвилин включно).

Також того дня старший слідчий Шебаніц А.П. направив ще одне клопотання. Воно стосувалося підозрюваного Барабаша Ю.Д. Останньому світило утримання під вартою, однак через деякий час чоловіка звільнили під заставу 100 000 гривень.

 

comments powered by HyperComments