Служба на блокпосту іде своїм ходом

Юлія Гуш  |  Субота, 11 квітня 2015, 20:38
Зупинка транспорту, огляд, перевірка документів. І так кожен день. Перед бійцями, які проходять тут службу, стоїть доволі відповідальна задача – перевіряти всі транспортні засоби на наявність заборонених предметів.
Служба на блокпосту іде своїм ходом

Кожного дня бійці перевіряють документи у водіїв та оглядають їх транспорт. Деякі з них перевірки не витримують. А такі випадки трапляються нерідко. Передусім це люди,які їдуть повз блокпост без документів. Або намагаються проїхати з підробленими. Буває, що везуть заборонені предмети. За словами бійця з позивним «Кеп», на їх блокпосту вже затримували водіїв, які намагалися провезти патрони, оптику до вогнепальної зброї та наркотики. «Ми викликаємо опергрупу. Вони приїжджають і вже по своїм інстанціям розбираються, – розповів «Кеп», – наша справа – затримати і доповісти нагору. Прямого протистояння не було. Була, правда, пара інцидентів, коли намагалися дати хабара. Але все це присікалося одразу же»

На питання, чи не втомлює бійців подібний графік роботи, «Кеп» відповідає так: «В армії нема такого слова «втомлює». В армії є слова «потрібно служити» та «потрібно виконувати обов’язок». Тим більше що за руку нас сюди ніхто не приводив. Всі люди прийшли самі. Вони розуміють, що тут до чого. Загалом, люди хороші. Єдине, що сумуємо за домівкою. А так все добре».

Тетяна Ахісова вже тиждень знаходиться тут у відрядженні. Вона майор міліції, приїхала сюди добровольцем. Живе та працює в Чернігові. Питання про те, наскільки багато в міліції людей, які готові захищати країну, викликає в неї здивування: «Таких людей в міліції багато, – розповіла вона, – ми всі приїхали сюди добровольцями. Насправді там немає байдужих. Можливо, зараз чимало людей ображені на працівників міліції. Але не всі там погані. Не всі виконують злочинні накази. Ні, ми також люди. Ми також хочемо щоб був мир над головою».

На побут бійці не скаржаться. Кажуть, що всього їм тут вистачає. «Ні, потреб немає, – запевнив «Кеп», – годують добре, обмундирування дали. Ну які потреби можуть бути в армії? Нагодували, викупали, спати поклали. Все. Для солдата, я думаю, цього достатньо».

На даний момент ситуація навколо блокпосту залишається спокійною. Тут не чути пострілів та вибухів бомб. Проте бійці і не думають розслаблятися. «Протилежна сторона не турбує. Бо ми начебто так далеченько від них знаходимося, – зазначив «Кеп» – проте ми завжди напоготові. Адже є вірогідність терактів. Всі попереджені. Всі готові. Дамо відсіч будь-якому ворогу. Нехай народ спить спокійно».

 

comments powered by HyperComments