У Луганську закриється ряд комунальних підприємств

Четвер, 16 квітня 2015, 14:04
На засіданні Луганської міської ради були підбиті підсумки роботи комунальників в опалювальний сезон 2014/15 років. Повідомляє сайт «Восточний дозор».
У Луганську закриється ряд комунальних підприємств

Минулий рік став суворим випробуванням для усіх городян. Складна політична ситуація, криваві воєнні події, відключення електроенергії, перебої з водою і газом. І, не дивлячись на все це, працівники міських комунальних служб усіма силами намагалися підтримувати в місті порядок і ремонтували системи життєзабезпечення.

 

З величезною працею працівники «Теплокомуненерго» змогли забезпечити тепло в квартирах луганчан минулої зими. Робота котельних припинялася всього двічі через відключення електроенергії. На сьогодні опалювальний сезон закінчений, і співробітники підприємства проводять необхідні планові ремонтні роботи.

«Нам вдалося впоратися з усіма труднощами, і ми забезпечили своєчасне подання тепла в квартири жителів Луганська», - заявив Ігор Мициков, в. о. директора ГКП «Теплокомуненерго».

Крім того, підприємством ГКП «ЕЛУА» ведеться ремонт і відновлення доріг. Вже затверджений список ділянок для ремонту, вирішуються проблеми з постачанням бітуму.

І якщо комунальникам як те вдається вирішувати свої проблеми, фінансування міста залишається незадовільним. Не затверджений бюджет, та і грошей просто немає фізично. Бюджетники і працівники інших підприємств по півроку не отримують заробітну плату.

Крім того, в ситуації, що склалася, ряд підприємств комунальної сфери виявилися збитковими. Вони або закриваються або призупинили свою діяльність. Серед них:

ЛГКП "Міські вісті", ГКП "Жилсервис", КП "Міськтранс", ГКП "Майстерня Генплану", Луганська міська госпрозрахункова поліклініка, ГКП "Благоустрій", ГКП "Луганськ-житло" і КП "Стандарт-Луганськ".

comments powered by HyperComments