Під Маріуполем суцільне пекло, констатують в ОБСЄ

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:32
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про зростаючу концентрацію сил і посилення перестрілок в районі села Широкино на підступах до Маріуполю в Донецькій області.
Під Маріуполем суцільне пекло, констатують в ОБСЄ
У щоденному звіті спостерігачів організації йдеться, що обстріли в Широкино в неділю були найбільш інтенсивними з середини лютого, коли в Мінську було укладено угоду про припинення вогню.
 
Спостерігачі ОБСЄ повідомили, що станом на 19:00 26 квітня перестрілки тривали 12 годин.
 
Безпілотні апарати спостерігачів вдень у неділю зняли 11 танків і чотири бронетранспортера на території на північ від Широкино, що знаходиться під контролем прихильників самопроголошеної "ДНР", на додаток до 17 танків, трьом самохідним гаубицям і 60 БТРам в попередні три дні.
 
Представник адміністрації президента України з питань операції на сході країни Олександр Матузянік в неділю повідомив про загибель одного військовослужбовця ЗСУ та семи поранених. За його словами, найбільш напружена ситуація залишається в районі Широкино, а також Донецького аеропорту.
 
"У 7:20 СММ чула два гучних вибухи, найімовірніше викликаних 122-міліметровими артилерійськими снарядами, які приземлилися приблизно в 300 м від наглядового поста СММ на східній околиці Бердянського (під контролем уряду, в 18,5 км від Маріуполя, в 1,5 на захід від Широкино) ", - зазначають спостерігачі.
 
Згідно з документом, підписаним в Мінську 12 лютого 2015, сторони зобов'язуються відвести артилерійські знаряддя калібром понад 100 мм на відстань не менше 50 км, хоча і від різних рубежів: урядові сили - "від фактичної лінії зіткнення", а збройні формування ДНР / ЛНР - від лінії зіткнення станом на 19 вересня 2014 року.
 
comments powered by HyperComments