На Луганщині солдат ЗСУ виявив міліціонерів-сепаратистів

Ярослав Волков  |  Вівторок, 2 червня 2015, 14:37
Військовослужбовець Збройних Сил України Василь Соколов, проїжджаючи через блокпост МВС України, розташований біля села Чмирівка Старобельского району Луганської області, зафіксував антиукраїнські настрої серед чергових міліціонерів. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
На Луганщині солдат ЗСУ виявив міліціонерів-сепаратистів

Про це він розповів кореспондентові «Восточного дозору» в телефонному режимі.

- Попри те, що ми були у формі української армії і їхали на службовому автомобілі, співробітники МВС нас зупинили на блокпості біля Чмирівки, - розповів Василь Соколов. - Взагалі-то вони повинні нас пропускати, не зупиняючи. Між нами сталася словесна перестрілка, ми їм намагалися довести, що вони не мають права створювати нам перешкоди і затримувати на блокпостах. Потім я показав військовий квиток і посвідчення учасника АТО. Один з міліціонерів єхидно поцікавився: «Вас там ще не перестріляли нах..?».

Крім того, військовослужбовець відзначає, що на цьому блокпості міліціонери упереджено ставляться не лише до наших військових, але і до проукраїнськи налаштованих цивільних.

«Шмонають» усіх, ображають, а хто з товаром проїжджає - здирають величезні побори, - розповідає Соколов. - Декого з цих міліціонерів я в обличчя знав ще до війни - вони луганчани. І попри те, що евакуювалися з Луганська, отримують зарплату з бюджету України і приймали присягу на вірність нашій державі, всіляко демонструють до неї презирство, чекаючи приходу «російського миру».

Нагадаємо, навесні 2014 року після захоплень адміністративних будівель, у тому числі і Луганського обласного УВС, місцеві правоохоронні були евакуйовані в Сєвєродонецьк. Головне обласне управління міліції тепер працює в цьому місті, а на багатьох українських блокпостах на півночі області чергують працівники Луганського УМВС.

comments powered by HyperComments