Інформація про обстріл Луганська 1-2 червня виявилася фейком

Ярослав Волков  |  Середа, 3 червня 2015, 18:43
2 червня низка видань, в числі яких tribun.com.ua, розповсюдили інформацію про те, що в ніч з 1 на 2 червня 2015 року Жовтневий район Луганська піддався обстрілу з території, контрольованої ЗСУ. Інформує сайт "Восточний дозор".
Інформація про обстріл Луганська 1-2 червня виявилася фейком

Проте вже 3 червня ця інформація була видалена з інтернет-ресурсів (але при цьому залишилася в пам'яті пошукових систем, див. скриншот), а луганчани, які дійсно в ту ніч чули постріли в найбільшому районі окупованого обласного центру, розповідають про роботу «ППО» бойовиків.

За їх словами, в ніч з 1 на 2 червня бойовики «ЛНР» нібито збили український безпілотник, що пролітав над Луганськом. Проте знімки уламків згаданого безпілотного літального апарату доки не опубліковані.

Нагадаємо, з 2 червня ц.р. озброєні формування самопроголошеної «ЛНР» знову почали обстрілювати Станицю Луганську і Щастя, що знаходяться під контролем української армії. Можливо, інформацією про обстріл і безпилотників ЗСУ, яку вони поширюють серед місцевого населення, сепаратисти намагаються виправдати свої провокаційні дії.

comments powered by HyperComments