Підвал той, та не той: боєць «Торнадо» підтвердив звинувачення на адресу своєї роти

Понеділок, 22 червня 2015, 16:18
Один з бійців скандально відомої роти патрульно-постової служби «Торнадо», України, що входить в структуру МВС, повідомив про те, що перед демонстрацією підвалу його товариші по службі старанно очистили його від зброї і склали туди ящики з продуктами.
Підвал той, та не той: боєць «Торнадо» підтвердив звинувачення на адресу своєї роти

За його словами, раніше цей підвал був практично повністю забитий боєкомплектами, вивезеними з окупованого Дебальцевого.

- Я сам був в тому підвалі і бачив усі ці протитанкові і протипіхотні міни, ящики зі снарядами і іншу зброю, - повідомило джерело. - Тому табличка «міни», яку люди з «Торнадо» показують на відеозаписі і говорять, що вона встановлена нібито для залякування, насправді означає якраз те, що означає. Міни були вивезені взимку з Дебальцевого під час відступу ЗСУ. Тушковане м'ясо, зелений горошок і інший провіант вони склали в підвал, так би мовити, для преси. А ось куди вони перевезли міни і іншу зброю, це не завадило б з’ясувати.

На питання про те, чи здійснювалося бійцями «Торнадо» в згаданому підвалі насильство, джерело відповіло:

- У цьому підвалі я подібного не бачив. Але про випадок з «козлом» (гімнастичним конем) в спортзалі знаю не з чуток. Згвалтування дійсно було! А взагалі в цьому батальйоні насильство, віджимання і тортури - це правда, причому страшна! Ні про який патріотизм багато хто з цих «бійців» і не думав, - чистий фінансовий інтерес. У підрозділі все було побудовано по тюремній системі аж до покарання особового складу в надмірно жорстокій формі. Усе це влаштовувала особиста охорона комбата (позивний «Фріман»).

Також силовик повідомив, що кістяк його роти складали люди з кримінальним минулим. Інші, як він висловився, «залякане стадо», - боялися звідти піти, оскільки керівництвом застосовувалися каральні заходи до цих людей: звинувачували в зраді і відправляли «на підвал».

Звичайно, були у роті «Торнадо» і нормальні люди, - говорить він. - Але таких меншість. Велика частина - з темним минулим, судимі, причому по серйозних статтях. Були і наближені, такі, що займаються особливими завданнями комбата. До речі, велика частина людей офіційно у батальйоні не була оформлена, отримувала «чорну зарплату». Крутилися, що називається, як могли. Грабежи, насильство, у тому числі і по відношенню до місцевих жителів, віджимали транспорт, переважно із Станиці Луганської.

Крім того, боєць роти «Торнадо», повідомляє, що це формування по суті не було бойовим, і військові відносяться до нього зневажливо, особливо після «Іловайського котла».

Нагадаємо, бійці розформованої роти патрульно-постової служби МВС України «Торнадо» показали підвал, де нібито катували полоненики. При цьому вони відкинули усі звинувачення у свою адресу, назвавши їх помстою за розгорнуту ними боротьбу з контрабандою через непідконтрольну територію України.

 

 

comments powered by HyperComments