Донецький «Шахтар» не без зусиль здолав «Говерлу»

Понеділок, 3 серпня 2015, 13:05
1 серпня у рамках третього туру чемпіонату України з футболу «Шахтар», чинний чемпіон країни, приймав у Львові ужгородську «Говерлу» і отримав перемогу з рахунком 2:0, дотиснувши гостей тільки в другому таймі.
"Шахтар" переміг "Говерлу"

«Гірники», номінальні хазяї поля, з перших же хвилин почали атакувати. Гості пішли в глуху оборону. Вже на 3-ій хвилині донецька команда заробила кутовий і створила непоганий голевий момент. Після розіграшу стандарту від кутового прапорця по воротах «Говерли» головою пробивав Феррейра - штанга! М'яч відлетів в поле, в район площі воріт, звідки Марлос намагався добити «круглого» в сітку, але його удар виявився неточним.

«Шахтар» продовжував атакувати, затиснувши «Говерлу» на її половині поля. Огризнулися гості перший раз тільки на16-ій хвилині: Орест Кузик пробив по воротях Антона Каніболоцького - воротар був на місці.

Приблизно до 30-ої хвилини ужгородці вирівняли гру і практично на кожну атаку «гірників» відповідали контратакуючими діями.

На 36-ій хвилині Марлос з кута площі воріт небезпечно пробивав по рамці «Говерли». Воротар гостей своєчасно зіграв на виході, встигнувши накрити м'яча. Після цього глядачі побачили ще декілька атак у виконанні чемпіонів України, але оборона ужгородців діяла надійно, і до перерви рахунок так і не був відкрит.

Вгледівши, що в атаці справа не клеїться, наставник дончан Мирча Луческу провів заміну, випустивши Олександра Гладкого. Потім, вже в ході другого тайму на полі з'явилися Тайсон і Едуардо Та Сильва. Атаки «Шахтара» стали гострішими. Проте, перший небезпечний момент після перерви створили гості: Віталій Гемега, обікравши захисників «Шахтара» в їх штрафній площі, розстрілював голкіпера, який насилу зміг відбити сферу на кутовий.

Проте незабаром клас узяв верх над ентузіазмом. На 50-ій хвилині Алекс Тейшейра, отримавши передачу від Бернарда, пройшов у штрафну гостей і очним ударом уразив верхній кут воріт - 1:0.

Після цього впав загальний темп гри. У деяких епізодах можна було сказати, що гравці по полю «ходили пішки».Утім, це навряд чи від ліні, швидше - від перенапруження. До кінця матчу гравців «Говерли», наприклад, стали хапати судоми. «Шахтар» же, хоча і понизив обороти після першого гола, але продовжив атакувати. Після виходу на полі Тайсона і Едуардо номінальні хазяї поля почали «возити» оборону ужгородців і організували друге узяття воріт. На 75-ій хвилині капітан «Шахтара» Даріо Срна, прийнявши м'яч в районі центрального круга, виконав передачу на Тайсона, той відпасував на Едуардо – і останній чітко уразив «дев'ятку» воріт «Говерли» – 2:0.

«Гірники» продовжували атакувати, розриваючи оборону гостей, проте більше двох м'ячів в цей футбольний вечір «Говерла» собі забити не дозволила.

Після трьох турів «Шахтар» з дев'ятьма очками очолює турнірну таблицю чемпіонату України. 9 серпня дончани грають черговий поєдинок чемпіонату країни в Полтаві з «Ворсклою», а 5 серпня у «Шахтара» матч у відповідь кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з турецьким «Фенербахче».

До речі, ще один представник Донецька в Прем'єр-лізі, «Олімпік», в паралельному матчі третього туру поступився в Києві львівським «Карпатам» (0:1).

Нагадаємо, в першому матчі третього кваліфікаційного раунду ЛЧ донецький «Шахтар» зіграв внічию на виїзді з «Фенербахче» 0:0.

comments powered by HyperComments