У Луганську змістили «народного ректора» Далевського університету

Вівторок, 4 серпня 2015, 16:17
У окупованому обласному центрі змістили з посади «ректора» Далевського університету Руслана Харківського. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
ректора змістили

Про це повідомляють викладачі ВИШу, які залишилися працювати на території, підконтрольній «ЛНР».

За їх словами, переобрання «народного ректора» пройшло при безпосередній участі нового «міністра освіти, науки і релігії ЛНР» Валентини Ткаченко, яка раніше очолювала Луганський Національний аграрний університет.

Колишній «ректор» університету Руслан Харківський був «обраний» за допомогою досить відомої Лесі Лаптєвої, яка обіймала раніше посаду «міністра освіти, науки і релігії ЛНР», - повідомляє джерело. - У травні цього року, після втечі Лаптєвої з Луганська, на посаду «міністра» була призначена Валентина Ткаченко, якій в керівництві місцевих ВИШів потрібні свої люди. Ось і Харківський «полетів» зі своєї посади. На його місце призначена маловідома фігура. Єдине, що ми знаємо про нового «народного ректора», так це те, що він - креатура Валентини Ткаченко.

Нагадаємо, в результаті окупації Луганська бойовиками «ЛНР» були «націоналізовані» і приміщення Східноукраїнського Національного університету імені Володимира Даля. У підвалі одного з корпусів ВИШу стали тримати полонених, а сам заклад був перейменований в «Далевський університет», проведені псевдовибори, в результаті яких «народним ректором» став Руслан Харківський, який раніше очолював філію Краснодону ВНУ.

comments powered by HyperComments