Без шансів: луганська «Зоря» громить «Шарлеруа» і виходить в наступний раунд Ліги Європи

П'ятниця, 7 серпня 2015, 15:24
6 серпня в матчі у відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА «чорно-білі» знову обіграли бельгійську команду, цього разу - з розгромним рахунком 3:0.
футбол

«Зоря» приймала суперників в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. У першому таймі луганчани провели ряд атак, проте в забитий гол вони не матеріалізувалися. Шукали щастя біля воріт «Зорі» і бельгійці, проте їх наступальним діям бракувало гостроти. В цілому перша половина зустрічі пройшла досить сумбурно, при відносно низькому темпі і з великою кількістю порушень правил.

Після перерви луганчани діяли більше організовано, що дозволило їм дожинати суперників. Одним з головних переломних моментів гри став вихід на поле сербського легіонера Желько Любеновича. На 58-ій хвилині після передачі Микити Каменюки він точним ударом відкрив рахунок. Через десять хвилин Желько реалізував пенальті, призначений у ворота «Шарлеруа» за знос Артема Гордієнкі. А вже перед  фінальним свистком в компенсований арбітром час Любенович асистував Руслану Малиновському при третьому узятті воріт.

Варто відзначити, що «Зоря» могла виграти і з більшим рахунком. Якщо в першому таймі «Шарлеруа» створював луганчанам конкуренцію і в деяких епізодах був близький до того, щоб скоротити розрив в рахунку по сумі двох матчів, то після пропущених голів бельгійці зовсім загубилися на полі. І Хомченовський, і Малиновський, і той же Любенович виходили на ударні позиції все частіше, але їм бракувало точності, а іноді бельгійців від вірного гола рятувала Фортуна.

Атака «Зорі» на другій доданій хвилині стала просто шедевром: Любенович і Малиновський, немов на тренуванні, розкотили усю оборону суперників, після чого Руслан красивим ударом поставив точку в цьому протистоянні - 3:0.

Луганчани в другому таймі виглядали на голову вище суперника і отримали заслужену перемогу (по сумі двох матчів - 5:0).

Свого суперника в наступному раунді Ліги Європи «Зоря» упізнає 7 серпня - жеребкування пройде в швейцарському Ньоне о 14.00 за київським часом. «Чорно-білі» потрапили в групу «несіяних». Серед можливих команд, з якими схрестять шпаги луганчани: іспанський «Атлетик», румунський «Стяуа», польська «Легія» та інші.

Нагадаємо, 30 липня в першому матчі кваліфікаційного раунду Ліги Європи луганська «Зоря» обіграла «Шарлеруа» з рахунком 2 : 0.

comments powered by HyperComments