СБУ запустила програму з амністії бойовиків «ДНР» і «ЛНР» (відео)

Вівторок, 18 серпня 2015, 13:30
Служба безпеки України повідомляє про старт програми, яка передбачає повернення бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР» на підконтрольну Україні територію. Програма поширюється на осіб, які: готові добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності і співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участь у вбивствах, тортурах, згвалтуваннях і інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України.
амністія для бойовиків "ЛНР" і "ДНР"

Тільки 2015 рік за добровільну відмову від участі в незаконних озброєних формуваннях українськими судами звільнені від кримінальної відповідальності більше 60 людей. Усі вони зараз знаходяться у своїх сім'ях.

Рішення судів розміщені на сайті (www.reyestr.court.gov.ua).

СБУ доносить цю інформацію до родичів бойовиків, що мешкають на території України. Впродовж двох тижнів такі зустрічі вже проведені з членами 52 сімей. У роботу широко залучені волонтерські і громадські організації, керівники місцевих органів самоврядування Донбасу і Української православної церкви.

15 серпня на підконтрольну Україні територію повернувся один з бойовиків, який, ознайомившись з програмою, відмовився від перебування на тимчасово окупованій території і добровільно здався правоохоронцям. Нижче дається відео про цього бойовика.

 

 

comments powered by HyperComments