Журналістку Марію Варфоломеєву хотіли обміняти на «діда-пасічника»

Ярослав Волков  |  Четвер, 24 вересня 2015, 16:58
З боку «ЛНР» надходила пропозиція обміняти Марію Варфоломеєву, схоплену в Луганську «ополченцями», на пенсіонера, який убив українського солдата вибухівкою, схованою у банці меду.
Журналістку Марію Варфоломеєву хотіли обміняти на «діда-пасічника»

Про це повідомив журналіст, учасник АТО Юрій Гуков (псевдонім - Асєєв).

«Ще в квітні Марію внесли в списки з обміну військовополоненими, - пише він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook». - Її обіцяли передати «бонусом», але не віддають. І не передадуть! На  «тій» стороні зовсім нещодавно прояснили ситуацію – Марію відпустять тільки в обмін на когось з «гвардії ЛНР». Попросили дідуся, який приніс банку меду на наш блокпост в Станиці Луганській у січні. Тоді загинув один військовий, ще троє були поранені, один з них згодом помер в шпиталі».

Юрій Гуков підкреслює, що Марію, незважаючи на обіцянки, «бонусом» не випустять, її готові віддати тільки в обмін. Проте українська влада і силові структури, на жаль, практично не докладають зусиль для звільнення полоненої.

«Останні два тижні ми провели в постійних консультаціях - СБУ, Верховній Раді, Міністерстві оборони, з волонтерами-обмінниками! - розповідає журналіст. - Вийшли на дідуся - «медовика». Представники «ЛНР» пропонують разом з Машею передати ще 2-3 людей».

Дізнавшись про це, в державних органах української сторони заявили, що ця ціна неприйнятна для обміну.

«Усі звинувачення, висунені дівчині в «ЛНР», нікчемні і неаргументовані - сидить вона за те, що в її комп'ютері знайшли її фото з «Правим сектором» і українським прапором, - стверджує Юрій Гуков. - Не залишається іншого вибору, окрім, як звернутися до громадськості з метою організації широкої кампанії тиску на наші, так би мовити, держоргани».

Нагадаємо, Марія Варфоломєєва була заарештована в Луганську 9 січня 2015 року після того, як сфотографувала будівлю, де знаходилися бойовики. Силові структури «ЛНР» звинуватили дівчину в шпигунстві на користь ЗСУ, а також в пособництві «вбивцям» з «Правого сектора»  і «Айдара». Також журналістку звинувачують в коригуванні вогню при обстрілі Луганська.

Раніше повідомлялося, що алчевського журналіста Юрія Гукова (Асєєва) намагалися притягнути до суду обидві сторони озброєного протистояння.

comments powered by HyperComments