«Генпрокуратура ДНР» звинувачує бізнесмена Сергія Курченка в крадійстві (скрин)

Четвер, 1 жовтня 2015, 18:29
Тепер колишнього фінансиста «сім'ї» Януковича розшукують не лише українські силовики, але і сепаратисти.
сергій курченко звинувачується в крадійстві

Сьогодні було обнародувано заяву так званої «генеральної прокуратури ДНР» відносно протизаконних дій Сергія Курченка. Підприємцеві, який покинув територію України в лютому минулого року, інкримінують розкрадання грошових коштів на суму в десятки мільйонів гривень.

Про це говориться в заяві «генпрокуратури».

Повідомляється, що в ході проведених «прокуратурою» заходів встановлене, ніби фірма Курченка, що поставляла в «ДНР»  паливно-мастильні матеріали, нанесла збиток підприємницькому сектору «республіки», а також привела її в середині 2015 року до паливного колапсу.

Прокуратура сепаратистів скаржиться, що компанія Сергія Курченка узяла із заправних комплексів «ДНР» передоплату за постачання бензину і ГСМ на суму в декілька мільйонів гривень, але обіцяне паливо так і не поставила.

Через це в «ДНР» за фактом розкрадання грошових коштів було порушено кримінальну провадження за ч.4 ст.172 КК «республіки» проти однієї з афільованих з Курченко структур.

Це підприємство поставляло природний газ і було двійником державного концерну.

«У результаті незаконних дій цієї структури збиток населенню Республіки склав десятки мільйонів гривень», -повідомляє офіційний сайт «Донецької республіки» з посиланням на прес-службу «генпрокуратури ДНР».

Варто відзначити, що у кінці вересня «глава ДНР» Олександр Захарченко заборонив фірмам Сергія Курченка вести бізнес на території самопроголошеної республіки. Причиною «санкцій» названий зрив постачань ГСМ підприємствами Курченка, що поставило в «ДНР» під загрозу збирання врожаю і підготовку до зими.

Нагадаємо, після подій Євромайдану Курченко покинув Україну і знаходиться імовірно в РФ, але при цьому має громадянство Сербії. В Україні цей підприємець оголошений в розшук, відносно нього порушені кримінальні провадження відразу по декількох статтях.

comments powered by HyperComments