Після виборів в Луганську знову запанує клан Єфремова?

Ярослав Волков  |  Понеділок, 5 жовтня 2015, 14:10
Існують побоювання, що колишній нардеп від Партії регіонів Олександр Єфремов після виборів знову планує узяти під контроль Луганськ і область.
клан єфремова запанує у луганську

Про це пише Юлія Полухіна в статті «Все пішло по клану» для російського видання «Нова газета».

За її словами, з початком бойових дій в Луганській області Єфремов ретирувався в Київ, туди ж поїхали його соратники по партії Володимир Пристюк (екс-голова Луганської ОДА) і Валерій Голенко (голова Луганської облради). А в серпні 2014 року «ЛНР» очолив Ігор Плотницький, який теж є людиною Єфремова. Зараз він курирує розподіл російської гуманітарної допомоги і бізнесу в Луганську.

У жовтні 2014 року з Києва в Луганськ приїхав ще один колишній нардеп-регіонал Віктор Тихонов. За словами журналістки, він вів переговори з майбутнім «обраним головою ЛНР» Плотницьким і нібито дав тому від імені Єфремова гарантії безпеки в обмін на просування на пости в «республіці» 26 вірних «ефремовській сім'ї» людей.

Плотницький погодився і після його «інавгурації» в Луганську стало видно, як «з усіх щілин» стала лізти стара влада. Польові командири «ЛНР» намагалися перешкодити Плотницькому розставити єфремовські кадри в «республіці», за що згодом потрапили під зачистку. Був убитий Беднов («Бетмен»), Мозговий, роззброїли Хому і Лєшого; Бугрова затримали в Росії, а Дремова змусили увійти до «народної міліції», визнавши владу Плотницького.

За словами Полухіної, «ЛНР» - це ребрендинг представників клану Олександра Єфремова. Багато хто з представників цієї команди залишився на посадах у луганській псевдореспубліці, при цьому практично ніхто з них не був засуджений і в Україні.

«Я упевнена, що, коли в Луганську пройдуть вибори, навіть і за українським законодавством, регіон залишиться під контролем «сім'ї», - резюмує журналістка.- До речі, одним з вірогідних кандидатів (на посаду нового керівника регіону, - авт.) вважається Віктор Тихонов. За це, мабуть, і воювали».

comments powered by HyperComments