Лугансько-московські «попи» впіймали «міністра» Валентину Ткаченко на брехні

Ярослав Волков  |  Середа, 14 жовтня 2015, 18:42
Прес-служба луганського представництва Московського Патріархату заявляє, що інформація про співпрацю з «міністерством ЛНР» є неправдивою.
Лугансько-московські «попи» впіймали «міністра» Валентину Ткаченко на брехні

На сайті Луганської єпархії УПЦ МП розміщена заява про те, що інформація, опублікована на сепаратистському ресурсі «ЛНР Сьогодні», стосується підписання договору про співпрацю між єпархією і «Міністерством освіти і науки ЛНР» не відповідає дійсності.

Враховуючи ту обставину, що багато луганських священиків в період бойових дій виступали на стороні «ЛНР» і звинувачували у всьому виключно українську сторону, це «спростування» виглядає декілька дивно.

Проте, воно з'ясовне: Луганська єпархія, незважаючи на явну приналежність до Московського патріархату, продовжує відносити себе до Української православної церкви. Відділятися від УПЦ не ризикує, - адже у такому разі можуть і в РПЦ цю єпархію не прийняти, і з української «філії» вигнати. Тому луганські священнослужителі виставили на посміховисько «міністра» Валентину Ткаченко, оголосивши її слова такими, що не відповідають дійсності.

Як раніше повідомлялося, священик з луганського храму Олексій Слюсаренко, відомий своєю дружбою з «ополченцями Новоросії», висловився некоректно на адресу білоруської письменниці, що отримала Нобелівську премію.

comments powered by HyperComments