Донецький «Шахтар» влаштував київському «Динамо» розгромне «аутодафе»

Субота, 17 жовтня 2015, 15:36
Незважаючи на статус лідерів чемпіонату України, підопічні Сергієм Реброва поступилися в Києві принциповим суперникам з рахунком 0:3.
Донецький «Шахтар» влаштував київському «Динамо» розгромне «аутодафе»

З перших хвилин матчу «Шахтар» оволодів перевагою. Небезпечні моменти біля воріт хазяїв виникали регулярно.

Рахунок відкрив Ромеро Марлос на 40-ій хвилині. Динамівці прогавили прохід Бернарда по лівому флангу, він видав відмінний пас на Марлоса, який відправив м'яча низом в далекий кут, - 0:1. Кияни кинулися відіграватися і створили пару непоганих моментів для узяття воріт «гірників». Але П’ятов, голкіпер збірної країни, не дозволив «синьо-білим» себе пробити.

На перерву команди пішли при мінімальній перевазі «Шахтара».

У другому таймі динамівці зробили відчайдушні спроби порівняти рахунок, проте замість відновлення статусу кво отримали ще два м'ячі у свої ворота.

На 59-ій хвилині Алекс Тейшейра точним ударом подвоїв перевагу «гірників». Він же і довершив розгром киян на 67-ій хвилині. Олексій вийшов наодинці з голкіпером «Динамо» і точно пробив - 0:3. Суперники сигналили арбітрові про те, що був офсайд, але гол він зарахував.

Від злості столичні футболісти стали частіше порушувати правила, за що рефері щедро нагороджував їх картками. На 89-ій хвилині динамівський легіонер Гонсалес отримав червону картку за повторне попередження і був вимушений покинути поле.

Останні хвилини матчу пройшли в диму (і в прямому, і у переносному розумінні). Іноді здавалося, що це горить вогнище інквізиції, яку влаштували дончане прямим конкурентам. Насправді це у черговий раз нашкодили уболівальники на київському стадіоні.

Усі спроби «Динамо» забити хоч би гол престижу не увінчалися успіхом. У результаті кияни зазнали першої великої домашньої поразки в історії чемпіонатів України. «Шахтар» же, наздогнавши конкурентів по очках, вийшов на перше місце в турнірній таблиці за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м'ячів.

comments powered by HyperComments