У "ЛНР" назріває переворот і божевілля (скрин)

Ярослав Волков  |  Вівторок, 20 жовтня 2015, 18:21
В окупованому Луганську загострюється боротьба за владу. В наявності усі ознаки прийдешнього бунту.
У "ЛНР" назріває переворот і божевілля (скрин)

В обласному центрі, що знаходиться під контролем пропутінських озброєних формувань, що створили фейковую "республіку", вже тиждень твориться казна-що.Спочатку затримують "міністра" Ляміна, розбивши тому обличчя в кров і звинувативши в махінаціях з постачанням вугілля. Причому на офіційному ресурсі "ЛНР" з'являється повідомлення про те, що Лямін затриманий з санкції "глави ЛНР".

Після цього усувають керівника "МДБ ЛНР" Пасічника, а на тому ж ресурсі з'являється повідомлення "глави" псевдореспубліки, що той, нібито, не давав санкції на арешт Ляміна. Стаття, що повідомляла про санкції "глави", видаляється з сайту, проте її ще можна прочитати завдяки кешу (див. знімок екрану), що зберігся.

Потім у новинах і виступах влади "ЛНР" простежується боротьба політичного керівництва фейкової республіки і її так званих силових структур. "Міністр" Лямін то оголошується безневинною жертвою і чесним чиновником, то його знову звинувачують у махінаціях. Виходить якась каша, а довершує цей фарс блазеньська постанова "генпрокуратури ЛНР" про обрання "міністрові" запобіжного (від 19 жовтня 2015 р.) заходу.

Складається враження, що цей документ писав або божевільний, або гуморист, бо він рясніє взаємовиключними абзацами. Наприклад: "підозрюваний Лямін Д.Л. до затримання мав постійне місце роботи і проживання, сім'ю, на його утриманні знаходиться неповнолітня дитина, він раніше не судимий, має вищу освіту, у зв'язку з чим відсутні законні підстави для обрання відносно нього в якості запобіжного заходу взяття під варту". Неначе ці чинники, особливо вища освіта є страховкою від взяття під варту! У якій нормі закону це взагалі прописане.

Чи ось ще: «враховуючи, що є підстави вважати, що підозрюваний Лямін Д.Л. може погрожувати свідкам, іншим учасникам кримінального судочинства, знищити докази або іншим шляхом перешкодити провадженню у кримінальній справі, необхідно обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту».

Тобто підозрюваний може погрожувати, знищувати речдоки, але його треба випустити з-під варти і нехай сидить удома, де він, звичайно ж, нічого поганого робити не буде! При цьому в тому ж документі вказано, що в період з 10.00 до 17.00 підозрюваному дозволено покидати місце проживання і ходити куди заманеться.

Загалом, "міністр" Лямін злочинець, але він герой. В той же час його треба заарештувати, бо він небезпечний, але при цьому чиновник півдня може вільно пересуватися, а увечері і вночі - ні-ні! При цьому "силовик ЛНР" Пасічник відсторонений, але його доки ні в чому не звинувачують, а деякі сепаратисти навіть навпаки - підтримують. Істинне правосуддя по-еленерівськи.

Підливає олію у вогонь "міністерських" розбирань недавній виступ козаків, представлених так званим першим заступником глави адміністрації міста Стаханова Василем Кисельовим, який "повністю підтримав" силовиків "ЛНР". Йому вторить одіозний козак Павло Дрьомов, який збирається оголосити недовіру Плотницькому і його прибічникам в Луганську.

До речі, козаки, контролюючі різні населені пункти Луганщини, і раніше критикували Плотницького, звинувачуючи того в крадійстві і інших злочинах. Проте деякі з них потрапили під зачистку, інші ж були вимушені влитися в силові структури під патронатом Ігора Венедиктовича. Тепер же козаки відчули слабке місце і відновили свої випади у бік формального лідера «ЛНР».

На додаток  до усього  20 жовтня знову "ліг" офіційний сайт "ЛНР". Виникає питання, що там взагалі в керівництві "республіки" відбувається, і хто зараз насправді керує цією псевдодержавною освітою?

Нагадаємо, "Луганський Інформаційний Центр", офіційний ресурс "ЛНР" після збою в минулі вихідні відновив роботу в понеділок уранці. Усі "небажані" новини з цього ресурсу були видалені, а на сайті з'явилося повідомлення про хакерську атаку.

comments powered by HyperComments