У центрі Луганська викрали машину газети "Ракурс" (фото)

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 16:36
У обласному центрі, що знаходиться під контролем влади самопроголошеної "ЛНР", вкрали вантажну "Газель", що належить редакції відомої луганської газети "Ракурс".
У центрі Луганська викрали машину газети "Ракурс" (фото)

Про це повідомив засновник і керівник цього видання Микола Северин на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook".

"Черговий удар по гласності! - пише Микола Степанович. - У Луганську, в центрі міста, викрали машину ГАЗ- 2705-14 ("вантажна "Газелька", державний номер ВВ 40-21 АК, колір червоний), що належить редакції луганської незалежної газети "Ракурс". Авто заслужене, кулями пробито! Перевезло тисячі тонн друкарської продукції!"

До свого повідомлення про пропажу відомий луганський редактор приписує прохання про максимальний репост і вказує свій мобільний телефон:
- Якщо хто-небудь що-небудь дізнається або побачить нашого дорогого товариша по роботі, прохання дзвонити в міліцію або  телефоном 0503679828.

Нагадаємо, Микола Северин заснував газету "Ракурс" на початку 90-х років. Спочатку вона була рекламно-інформаційною, але потім не витримала конкуренції з "Експрес-клубом" і перетворилася на суспільно-політичну. У кінці 90-х і упродовж "нульових" років "Ракурс" став одним з лідерів на ринку суспільно-політичних видань Луганської області. Через переслідування і судові розгляди газета не один раз міняла назви на "Ракурс", "Новий Ракурс".

До 2009 року Микола Северин був постійним головним редактором газети, після чого був запрошений на посаду головреда газети Луганської облради "Наша газета". Керував виданням облради і в 2014 році під час масових безладів в Луганську і бойових дій, що послідували за ними. За співпрацю з керівництвом Луганської облради і нардепами від Партії регіонів був звинувачений в сепаратизмі і навіть тероризмі. Втім, вагомих підтверджень терористичної діяльності відомого головреда обвинувачі так і не пред'явили, якщо не рахувати рубрику "Хроніки ЛНР", що з'явилася в "Нашій газеті" навесні 2014 року.

Влітку минулого року під час активної фази озброєного конфлікту "Наша газета" і "Ракурс" призупинили вихід. Після укладення першого перемир'я у вересні 2014 року Микола Северин намагався відновити вихід обох газет, проте єдине, що йому вдалося зробити на сьогодні, це відновити роботу сайту "Ракурс ".

До речі, крадіжка вантажної "Газелі" луганської газети "Ракурс" сталася наступного дня після дня народження Миколи Северина.

 

comments powered by HyperComments