Донецький «Шахтар» поквитався зі шведами за поразку двотижневої давності

Середа, 4 листопада 2015, 12:21
Підопічні «містера» Луческу забили чотири безмовні м'ячі у ворота «Мальме», узявши більш ніж переконливий реванш.
Підопічні «містера» Луческу забили чотири безмовні м'ячі у ворота «Мальме», узявши більш ніж переконливий реванш

У минулий вівторок «Шахтар» у Львові у рамках 4-го туру Ліги чемпіонів приймав чемпіона Швеції, «Мальме». Із завданням швидкого гола «помаранчево-чорні» не впоралися, тому поступово перейшли до позиційних атак, при яких треба було шукати способи розкрити оборонні редути гостей.

Утім, форвард «Мальме» Джурджич в одному з епізодів трохи не покарав номінальних господарів поля після довгої передачі у вільну зону. Отримавши м'яча, він увірвався в штрафну «гірників» і сильно пробив в далекий кут - Каніболоцький витягнув цього м’яча.

Відповідь «Шахтара»: атака, удар Степаненка, Віланд відбиває м'яча перед собою, після чого Бернард випереджає усіх на добиванні коміра, але забиває гол з явного офсайда.

На 28-ій хвилині після кутового капітан «гірників» Срна гарматним ударом перевіряє Віланда, той знову відбив перед собою, а на добиванні Гладкий не потрапив у ворота.

Через хвилину "круглий" таки опиняється в сітці шведів, і його цього разу зараховують! Азеведо перехоплює м'яча, розгонить атаку і відправляє сферу в штрафну площу гостей на Гладкого, - той з другої спроби, нарешті, пробиває голкіпера «Мальме» - 1: 0. Довгоочікуваний перший гол дончан в цьому груповому турнірі Ліги чемпіонів.

«Шахтар» і далі атакував дуже небезпечно, але до перерви збільшити рахунок не вийшло.

На початку другого тайму вже в першій атаці «гірники» примушують шведів фолити у штрафний - і пенальті. Його, хоча і не без нюансів, але реалізовує капітан команди Даріо Срна - 2: 0.

«Шахтар», упіймавши кураж, продовжував громити опонентів. На 55-ій хвилині після навісу Марлоса зі штрафного захисники «Мальме» винесли м'яча прямо на Бернарда, послідував удар, відскік від землі, після чого до м'яча встиг Едуардо і точним ударом збільшив рахунок - 3: 0.

А довершив розгром шведів Тейшейра на 73-ій хвилині матчу. Срна розігнав контратаку правим флангом, відпасував Тайсону, той пробив, а Тейшейра добив м'яча після відскоку - 4: 0.

Дуже переконливий реванш за поразку від «Мальме» (0: 1) в минулому турі і непогані шанси на третє місце в групі, яке дозволить брати участь в Лізі Європи. Утім, не поспішатимемо, попереду ще дві гри, і хто знає, може бути «Шахтар» зможе ще поборотися і за більш високу позицію з грандами європейського футболу.

Нагадаємо, 21 жовтня підопічні Мирчи Луческу поступилися чемпіонам Швеції в Мальме з мінімальним рахунком, а до цього зазнали великої поразки від «Парі-Сен-Жермен».

 

 

comments powered by HyperComments