Між бойовиками панує напружена ситуація. Часом сплахують збройні сутички

Субота, 23 січня 2016, 14:52
На території окупованого Донбасу міцно утвердилася взаємна недовіра між російським військовим керівництвом та місцевим польовим командуванням.
Бойовики

Про це DT.UA розповів керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков. За його словами, конфлікти між ними часом переростають у сутички зі застосуванням зброї. Бойовики, мотивуючи свої дії «протидією казнокрадству», влаштовують збройні сутички задля отримання керівних посад, доступу до грошових надходжень з Росії, контролю над поставкою енергоресурсів та «гумконвоїв» з РФ та перерозподілу сфер впливу тіньового бізнесу. Також групи бойовиків, яким не подобається політика власного керівництва (в першу чергу це так звані «козачі підрозділи»), висловлюють свою відмову щодо розформування та переходу до нових «корпусів» та «бригад». Також вони вдаються до дезертирства та участі у збройних сутичках з представниками місцевого «керівництва».

За словами Віталія Малікова, голова так званої «ДНР» Олександр Захарченко у своєму прагненні встановлення контролю над всіма грошовими потоками звільняє тих високопосадовців з власної «адміністрації», яких він вважає нелояльними. Для цих цілей Захарченко використовує «МДБ ДНР» та інші підконтрольні йому силові структури. В хід ідуть перевірки, силові акції та арешти. Маліков також зазначив, що на даний момент продовжується конфлікт, чинними особами в якому виступає сам Захарченко, секретар «ради та оборони ДНР», колишній командир бригади «Схід» Олександр Ходаковський, який в свою чергу має намір очолити «ДНР».

 

comments powered by HyperComments